Το Parkin είναι ένα κλασικό κέικ τζίντζερ του Γιορκσάιρ. Φτιάξτε το λίγες μέρες νωρίτερα για να ωριμάσει, αν αντέχετε να περιμένετε. Συστατικά 225g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 110g ζάχαρη άχνη 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ 1 κουταλάκι του γλυκού ανθρακική σόδα 1 αυγό 200ml γάλα 55g βούτυρο 110g χρυσό σιρόπι Μέθοδος Προθερμάνετε το …

Το Parkin είναι ένα κλασικό κέικ τζίντζερ του Γιορκσάιρ. Φτιάξτε το λίγες μέρες νωρίτερα για να ωριμάσει, αν αντέχετε να περιμένετε.

Συστατικά

  • 225g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 110g ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανθρακική σόδα
  • 1 αυγό
  • 200ml γάλα
  • 55g βούτυρο
  • 110g χρυσό σιρόπι

Μέθοδος

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150C. Στρώστε μια φόρμα 22
  2. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε απαλά το βούτυρο και το σιρόπι μέχρι να λιώσουν.
  4. Χτυπήστε το αυγό στο γάλα.
  5. Ρίξτε σταδιακά το βούτυρο και το σιρόπι στο αλεύρι και ανακατέψτε. Το μείγμα θα είναι πηχτό.
  6. Ρίχνετε μέσα το αυγό και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο και το αδειάζετε στη στρωμένη φόρμα.
  7. Ψήστε για περίπου μία ώρα ή μέχρι ένα σουβλάκι που θα μπήξετε στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρό.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *