Αν ψάχνεις ένα γλυκό που συνδυάζει τη φρεσκάδα των ροδάκινων με την απλότητα της κρέμας γιαουρτιού, αυτή η τάρτα είναι η τέλεια επιλογή! Ελαφριά, δροσερή και ιδανική για κάθε περίσταση, θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ας δούμε πώς θα την ετοιμάσεις εύκολα στο σπίτι! Υλικά: Για τη βάση: 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις …

Αν ψάχνεις ένα γλυκό που συνδυάζει τη φρεσκάδα των ροδάκινων με την απλότητα της κρέμας γιαουρτιού, αυτή η τάρτα είναι η τέλεια επιλογή! Ελαφριά, δροσερή και ιδανική για κάθε περίσταση, θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ας δούμε πώς θα την ετοιμάσεις εύκολα στο σπίτι!

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2-3 κ.σ. κρύο νερό

Για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τα ροδάκινα:

  • 4 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία βάσης: Σε ένα μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις το βούτυρο. Τρίψε το με τα χέρια σου μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο αυγού και λίγο-λίγο το νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Τύλιξέ την με μεμβράνη και βάλ’ την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Ψήσιμο βάσης: Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Άνοιξε τη ζύμη και τοποθέτησέ την σε μια φόρμα τάρτας. Τρύπησέ την με ένα πιρούνι και ψήσε την για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Άφησέ την να κρυώσει εντελώς.
  3. Ετοιμασία κρέμας: Σε ένα μπολ, χτύπησε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξει. Ανακάτεψε απαλά με το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Ετοιμασία ροδάκινων: Σε ένα τηγάνι, πρόσθεσε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την κανέλα. Μαγείρεψε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Σύνθεση τάρτας: Άπλωσε την κρέμα γιαουρτιού πάνω από την ψημένη βάση. Τοποθέτησε από πάνω τα καραμελωμένα ροδάκινα και βάλε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρεις.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *