Ο μπακαλιάρος είναι φανταστικός και ειδικά με αυτή τη συνταγή απογειώνεται! Συστατικά Για τον φρέσκο ​​μπακαλιάρο 2 φιλέτα μπακαλιάρου (150g το καθένα), με δέρμα και χωρίς κόκκαλα 100g θαλασσινό αλάτι 3 φύλλα δάφνης 3 κλωναράκια θυμάρι 20 φύλλα κάρυ 2 φύλλα λάιμ Για το μάραθο με κάρυ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 25g ανάλατο βούτυρο …

Ο μπακαλιάρος είναι φανταστικός και ειδικά με αυτή τη συνταγή απογειώνεται!

Συστατικά

Για τον φρέσκο ​​μπακαλιάρο

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου (150g το καθένα), με δέρμα και χωρίς κόκκαλα
  • 100g θαλασσινό αλάτι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 20 φύλλα κάρυ
  • 2 φύλλα λάιμ

Για το μάραθο με κάρυ

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 25g ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • ½ κουταλάκι σπόρους μαύρης μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 μάραθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 100ml ζωμός κοτόπουλου

Για το αγγούρι, τη μέντα, το jalapeño gazpacho

  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 2 μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα jalapeños, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι εστραγκόν
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μικρό ματσάκι μοσχαράκι
  • 1 μικρό ματσάκι μέντα
  • 200g φραγκοστάφυλα
  • 1 λάιμ, ξεφλουδισμένο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
  • 1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

Για το σερβίρισμα

  • 1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
  • ¼ αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 100g φραγκοστάφυλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 jalapeño, ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ, μόνο χυμός

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε το ψάρι, βάζετε τον μπακαλιάρο και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βαθύ ταψί και αφήνετε να ωριμάσει για 30 λεπτά, αλλά όχι περισσότερο από μία ώρα. Πριν μαγειρέψετε τον μπακαλιάρο, ξεπλύνετε.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μόλις ζεσταθούν και λιώσουν προσθέτουμε το κύμινο και τους σπόρους μουστάρδας και τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το μάραθο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ακόμη. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο πάνω από το μείγμα λαχανικών και βάζουμε ένα καπάκι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού σας.
  3. Για να φτιάξετε το γκασπάτσο αγγουριού, τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε σε ένα μπουκάλι που σφίγγεται έτοιμο για σερβίρισμα.
  4. Για να σερβίρετε, βάζετε το αβοκάντο, το αγγούρι, τα φραγκοστάφυλα, το jalapeño, το μήλο, το σχοινόπρασο και το χυμό λάιμ σε ένα μπολ και ανακατεύετε. Σερβίρουμε τον μάραθο και τον μπακαλιάρο σε πιατέλα με το γκασπάτσο στο πλάι και το μείγμα αβοκάντο πάνω από τον μπακαλιάρο.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *