Η πραγματικά εύκολη συνταγή μας για τούρτα σοκολάτας είναι ιδανική για γενέθλια. Είναι τόσο υγρή, ζουμερή και κολάσιμη και θα διατηρηθεί τέλεια για 4-5 ημέρες. Συστατικά Για την τούρτα 225g απλό αλεύρι 350g άχνη ζάχαρη 85g σκόνη κακάο 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 ½ κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα 2 αυγά 250ml …

Η πραγματικά εύκολη συνταγή μας για τούρτα σοκολάτας είναι ιδανική για γενέθλια. Είναι τόσο υγρή, ζουμερή και κολάσιμη και θα διατηρηθεί τέλεια για 4-5 ημέρες.

Συστατικά

Για την τούρτα

  • 225g απλό αλεύρι
  • 350g άχνη ζάχαρη
  • 85g σκόνη κακάο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
  • 2 αυγά
  • 250ml γάλα
  • 125ml φυτικό λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 250ml βραστό νερό

Για τη γκανάζ σοκολάτας

  • 200g σκέτη σοκολάτα
  • 200ml κρέμα γάλακτος

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C/160C, αέρα. Λαδώνουμε και στρώνουμε δύο φόρμες για σάντουιτς 20cm.
  2. Για το κέικ, τοποθετήστε όλα τα υλικά του κέικ, εκτός από το βραστό νερό, σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή ηλεκτρικό σύρμα, χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ενωθεί καλά.
  3. Προσθέστε το βραστό νερό στο μείγμα, λίγο-λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί. (Το μείγμα του κέικ θα είναι πλέον πολύ υγρό.)
  4. Μοιράζετε τη ζύμη του κέικ ανάμεσα στις φόρμες για σάντουιτς και ψήνετε στο φούρνο για 25–35 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το επάνω μέρος στην αφή και να βγει καθαρό ένα σουβλάκι στο κέντρο του κέικ.
  5. Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς, ακόμα μέσα στις φόρμες τους, πριν τα παγώσετε.
  6. Για το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, γυαλιστερό και να πήξει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 1-2 ώρες ή μέχρι να πήξει αρκετά για να απλωθεί πάνω από το κέικ.
  7. Για να συναρμολογήσετε το κέικ, περάστε ένα μαχαίρι με στρογγυλή λεπίδα γύρω από το εσωτερικό των φορμών του κέικ για να χαλαρώσουν τα κέικ. Αφαιρέστε προσεκτικά τα κέικ από τις φόρμες.
  8. Απλώστε λίγο γλάσο σοκολάτας πάνω από ένα από τα κέικ σοκολάτας και στη συνέχεια από πάνω με προσοχή το άλλο κέικ.
  9. Μεταφέρετε το κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και παγώστε το κέικ παντού με το γλάσο σοκολάτας, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι παλέτας.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;