Αυτή η ζεστή σαλάτα σολομού με ρεβίθια, ντομάτες και dressing λεμονάτου μαϊντανού λειτουργεί επίσης εξαιρετικά με την πέστροφα. Συστατικά Για το ντρέσινγκ μαϊντανού 20g φύλλα φρέσκου μαϊντανού, πλυμένα, αποξηραμένα και ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, χοντροκομμένη 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό 4 κουταλιές …

Αυτή η ζεστή σαλάτα σολομού με ρεβίθια, ντομάτες και dressing λεμονάτου μαϊντανού λειτουργεί επίσης εξαιρετικά με την πέστροφα.

Συστατικά

Για το ντρέσινγκ μαϊντανού

  • 20g φύλλα φρέσκου μαϊντανού, πλυμένα, αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, χοντροκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τον σολομό

  • 400γρ ρεβίθια σε κασσίτερο
  • 150g ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 x 120g–140g φιλέτα άγριου σολομού ή πέστροφας χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 100g σπανάκι baby
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C στον αέρα.
  2. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ μαϊντανού, προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε.
  3. Για να φτιάξετε τον σολομό, στραγγίστε τα ρεβίθια σε μια σήτα, ξεπλύνετε ελαφρά με κρύο νερό και ανακινήστε λίγο για να φύγει το περιττό υγρό. Βάλτε σε ένα ταψί και ανακατέψτε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα άγριου σολομού ή πέστροφας. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ψήνετε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
  5. Μόλις ψηθεί, χρησιμοποιήστε μια φέτα ψαριού για να μεταφέρετε προσεκτικά τα φιλέτα άγριου σολομού σε ένα πιάτο ή δίσκο και, στη συνέχεια, ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά της φόρμας πάνω από το ντρέσινγκ μαϊντανού. Προσθέστε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε καλά. Απλώς ντύνετε τα φύλλα σπανακιού και δεν ψάχνετε να τα μαραθούν.
  6. Βάζετε τη σαλάτα σε πιάτα, στη συνέχεια καλύπτετε κάθε πιάτο με ένα φιλέτο σολομού και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;