Αν ψάχνετε για μια συνταγή που να συνδυάζει απλότητα και γεύση, αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι η ιδανική επιλογή! Εύκολα και γρήγορα στην προετοιμασία, είναι τέλεια για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να σερβίρετε σε μια casual συγκέντρωση με φίλους. Η γλυκιά και πικάντικη γεύση της κανέλας θα γεμίσει το σπίτι σας με υπέροχο άρωμα. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και απολαύστε τα πιο απλά και νόστιμα μπισκότα κανέλας!
Υλικά:
- 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 300 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Μια πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
- Προετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
- Προσθέστε τα ξηρά υλικά: Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
- Σχηματίστε τα μπισκότα: Πλάστε μικρές μπαλίτσες ζύμης και τοποθετήστε τες στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Πατήστε ελαφρά κάθε μπάλα ζύμης με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να δημιουργήσετε ένα επίπεδο σχήμα.
- Ψήσιμο: Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 10-12 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ελαφρύ χρώμα γύρω από τις άκρες.
- Ψύξη: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για να απολαύσετε μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Καλή σας απόλαυση!