Τι πιο δροσερό και απολαυστικό για το καλοκαίρι από ένα λαχταριστό γλυκό παγωτό κέικ; Συνδυάζοντας την αφράτη υφή του κέικ με την κρεμώδη και δροσερή αίσθηση του παγωτού, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να ευχαριστήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Ας δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το θεσπέσιο επιδόρπιο! Υλικά: Για το …

Τι πιο δροσερό και απολαυστικό για το καλοκαίρι από ένα λαχταριστό γλυκό παγωτό κέικ; Συνδυάζοντας την αφράτη υφή του κέικ με την κρεμώδη και δροσερή αίσθηση του παγωτού, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να ευχαριστήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Ας δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το θεσπέσιο επιδόρπιο!

Υλικά:

Για το κέικ:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το παγωτό:

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι φρούτα (π.χ. φράουλες ή μπανάνες), κομμένα σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Για το κέικ:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  3. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Ανακατέψτε τη βανίλια και το γάλα.
  5. Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε τα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ. Αφήστε το να κρυώσει τελείως.

Για το παγωτό:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίσει μαλακές κορυφές.
  2. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ανακατέψτε τα κομμάτια σοκολάτας και τα φρούτα, αν χρησιμοποιείτε.
  4. Απλώστε το μείγμα του παγωτού πάνω από το κέικ και ισιώστε την επιφάνεια.
  5. Βάλτε το γλυκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να παγώσει καλά.

Σερβίρισμα: Βγάλτε το παγωτό κέικ από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να μαλακώσει λίγο και να κοπεί πιο εύκολα. Σερβίρετε το με επιπλέον φρούτα, σοκολάτα ή σιρόπι της αρεσκείας σας.

Καλή σας απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;