Τί καλύτερο από ένα πρωινό που ξεκινάει με γεύσεις που ξυπνούν τις αισθήσεις και γεμίζουν την ημέρα σας με χαρά; Οι βάφλες με φράουλα είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσετε μια γλυκιά και νόστιμη αρχή της μέρας, ή ακόμα και για να κάνετε τα απογεύματά σας πιο απολαυστικά. Οι συνδυασμοί γεύσεων είναι αμέτρητοι, αλλά …

Τί καλύτερο από ένα πρωινό που ξεκινάει με γεύσεις που ξυπνούν τις αισθήσεις και γεμίζουν την ημέρα σας με χαρά; Οι βάφλες με φράουλα είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσετε μια γλυκιά και νόστιμη αρχή της μέρας, ή ακόμα και για να κάνετε τα απογεύματά σας πιο απολαυστικά. Οι συνδυασμοί γεύσεων είναι αμέτρητοι, αλλά η φράουλα προσθέτει μια φρέσκια, ζουμερή και ελαφρώς ξινή νότα που ταιριάζει ιδανικά με την τραγανή υφή των βαφλών. Εδώ θα βρείτε μια απλή και νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε αυτές τις υπέροχες βάφλες στο σπίτι.

Υλικά:

Για τις βάφλες:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι βανίλια

Για την επικάλυψη φράουλας:

  • 2 φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Για την παρουσίαση:

  • Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • Σαντιγί (προαιρετικά)
  • Φρέσκες φράουλες για γαρνιτούρα

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε τις φράουλες:
    • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις φέτες φράουλας με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αφήστε τις να σταθούν για περίπου 15-20 λεπτά, ώστε οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους και να γίνουν πιο γλυκές.
  2. Ετοιμάστε το μείγμα για τις βάφλες:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
    • Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.
    • Προσθέστε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Μην ανακατέψετε υπερβολικά, ώστε οι βάφλες να είναι μαλακές.
  3. Ψήστε τις βάφλες:
    • Ζεστάνετε τη βάφλα-συσκευή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
    • Ρίξτε την ποσότητα του μείγματος στη συσκευή και ψήστε μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές. Συνήθως χρειάζονται περίπου 3-5 λεπτά, ανάλογα με τη συσκευή σας.
  4. Σερβίρισμα:
    • Τοποθετήστε τις ζεστές βάφλες σε πιάτα.
    • Γαρνίρετε με τις φρέσκες φράουλες και προσθέστε σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, αν επιθυμείτε.
    • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε σαντιγί και μερικές φρέσκες φράουλες για μια πιο εντυπωσιακή παρουσίαση.

Αυτές οι βάφλες με φράουλα είναι ιδανικές για μια ειδική περίσταση ή για να γιορτάσετε μια καθημερινή στιγμή. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;