Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος χωρίς ταλαιπωρία για να φτιάξετε μακαρόνια με τυρί. Το πιο σημαντικό είναι να μην αφήσουμε τα ζυμαρικά να παραβράσουν και να γίνουν χυλός. Συστατικά 400g αποξηραμένα μακαρόνια 200g έξτρα ώριμο τσένταρ, χοντροτριμμένο 200g έτοιμη τριμμένη μοτσαρέλα, από ένα πακέτο 410γρ γάλα εβαπορέ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Μέθοδος Βάλτε τα μακαρόνια και …

Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος χωρίς ταλαιπωρία για να φτιάξετε μακαρόνια με τυρί. Το πιο σημαντικό είναι να μην αφήσουμε τα ζυμαρικά να παραβράσουν και να γίνουν χυλός.

Συστατικά

  • 400g αποξηραμένα μακαρόνια
  • 200g έξτρα ώριμο τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 200g έτοιμη τριμμένη μοτσαρέλα, από ένα πακέτο
  • 410γρ γάλα εβαπορέ
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Βάλτε τα μακαρόνια και τα δύο είδη τυριών σε αργή κουζίνα.
  2. Περιχύνουμε με το γάλα εβαπορέ και προσθέτουμε 700 ml/1¼ πίντα νερό. Καρυκεύουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 1 ½ ώρα ή μέχρι να λιώσει όλο το τυρί και τα ζυμαρικά να είναι σχεδόν τρυφερά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους.
  4. Σερβίρετε αμέσως – όσο περισσότερο κάθονται τα ζυμαρικά, τόσο πιο μαλακά θα γίνουν.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;