Τα μακαρόνια βίδες είναι ένα αγαπημένο είδος ζυμαρικών που συνδυάζεται άριστα με μια πληθώρα υλικών. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε με σπαράγκια, δημιουργώντας ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που είναι ιδανικό για το καλοκαίρι. Η φρεσκάδα των σπαραγγιών και η γεύση των βιδών θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Υλικά: …

Τα μακαρόνια βίδες είναι ένα αγαπημένο είδος ζυμαρικών που συνδυάζεται άριστα με μια πληθώρα υλικών. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε με σπαράγκια, δημιουργώντας ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που είναι ιδανικό για το καλοκαίρι. Η φρεσκάδα των σπαραγγιών και η γεύση των βιδών θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά:

  • 500 γρ. μακαρόνια βίδες
  • 1 μάτσο σπαράγκια (περίπου 500 γρ.)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Σπαραγγιών: Πλύνετε καλά τα σπαράγκια και αφαιρέστε το σκληρό τμήμα της βάσης τους. Κόψτε τα σε κομμάτια των 4-5 εκατοστών.
  2. Βράσιμο Μακαρονιών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και κρατήστε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό των μακαρονιών.
  3. Μαγείρεμα Σπαραγγιών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα σπαράγκια και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και κρατήστε τα στην άκρη.
  4. Σοτάρισμα Σκόρδου και Κρεμμυδιού: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα και αρωματικά.
  5. Προσθήκη Ντοματινιών: Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια στο τηγάνι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  6. Συνδυασμός Υλικών: Επιστρέψτε τα σπαράγκια στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατέψτε ξανά. Ρίξτε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μπούκοβο, αν χρησιμοποιείτε.
  7. Τελικό Άγγιγμα: Προσθέστε το νερό των μακαρονιών λίγο-λίγο, μέχρι το πιάτο να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε απαλά.
  8. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα μακαρόνια βίδες με σπαράγκια ζεστά, γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;