Φτιάξτε αυτή την απλή τάρτα το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους. Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα για ένα γρήγορο γεύμα. Συστατικά 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα 1 βάζο έτοιμο πέστο 5 ώριμες ντομάτες δαμάσκηνο, κομμένες σε λεπτές φέτες νιφάδες θαλασσινού αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 σακούλα σαλάτα με βότανα 4 κουταλιές της …

Φτιάξτε αυτή την απλή τάρτα το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους. Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα για ένα γρήγορο γεύμα.

Συστατικά

  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 1 βάζο έτοιμο πέστο
  • 5 ώριμες ντομάτες δαμάσκηνο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • νιφάδες θαλασσινού αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σακούλα σαλάτα με βότανα
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κσ χυμό λεμονιού

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  2. Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τρυπήστε παντού με ένα πιρούνι, αφήνοντας ένα περίγραμμα 2 εκ. γύρω από την άκρη.
  3. Απλώνουμε το βάζο με το πέστο πάνω από τη βάση ζαχαροπλαστικής, προσέχοντας να μην καλύψει το περίγραμμα. Στη συνέχεια, απλώστε τις ντομάτες πάνω από το πέστο, επικαλύπτοντας ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι το περίγραμμα της ζύμης να γίνει τραγανό και χρυσό και οι ντομάτες να μαλακώσουν.
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Για να σερβίρετε κόβετε την τάρτα σε φέτες. Τοποθετούμε τη σαλάτα στο κέντρο κάθε πιάτου σερβιρίσματος και από πάνω βάζουμε μια φέτα τάρτας. Τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;