Το καλοκαίρι, όταν η ζέστη μας κάνει να αναζητούμε δροσερές λιχουδιές, αυτό το γλυκό με καραμέλα είναι ιδανικό. Συνδυάζει τη γλυκιά και βουτυρένια γεύση της καραμέλας με μια απαλή, κρεμώδη υφή που δροσίζει και ευχαριστεί τον ουρανίσκο. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε ένα γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σας!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ
- 4 κρόκοι αυγών
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία Καραμέλας:
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέστε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε την καραμέλα να κρυώσει λίγο.
- Προετοιμασία Κρέμας:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθούν.
- Προσθέστε τους κρόκους αυγών και ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.
- Συνδυασμός:
- Ανακατέψτε την κρύα καραμέλα με την κρέμα.
- Διπλώστε προσεκτικά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος (σαντιγί) μέσα στο μείγμα, προσέχοντας να διατηρηθεί αφράτη η υφή του γλυκού.
- Σερβίρισμα:
- Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσουν καλά.
- Γαρνίρετε με λίγη επιπλέον καραμέλα ή τριμμένη σοκολάτα πριν το σερβίρετε.
Απολαύστε αυτό το δροσερό καραμελένιο γλυκό με την οικογένεια και τους φίλους σας!