Χουρμάδες με ταχίνι και σοκολάτα για μετά το φαγητό! Είναι το ιδανικό επιδόρπιο μετά το φαγητό και το καλύτερο συνοδευτικό για τον απογευματινό μας καφέ! Συστατικά 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαφρύ ταχίνι 10 χουρμάδες medjool, χωρίς κουκούτσι 100g μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο …

Χουρμάδες με ταχίνι και σοκολάτα για μετά το φαγητό! Είναι το ιδανικό επιδόρπιο μετά το φαγητό και το καλύτερο συνοδευτικό για τον απογευματινό μας καφέ!

Συστατικά

  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαφρύ ταχίνι
  • 10 χουρμάδες medjool, χωρίς κουκούτσι
  • 100g μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης

Μέθοδος

  1. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα από το ταχίνι στη μέση κάθε ημερομηνίας. Τοποθετούμε σε ταψί ή ταψί και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει και να δέσει το ταχίνι.
  2. Εν τω μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα σε ένα θερμαινόμενο μπολ που βρίσκεται πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει απαλά (μην αφήσετε τον πάτο του μπολ να αγγίξει το νερό). Ανακατεύουμε το αλεσμένο κάρδαμο στη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Μεταφέρουμε τους χουρμάδες σε πιάτα σερβιρίσματος και περιχύνουμε με το μείγμα της σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;