Το μοσχαράκι στιφάδο είναι μια κλασική ελληνική συνταγή που θα σας θυμίσει τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Το μοσχαράκι στιφάδο είναι γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση. Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια (γλασέ) 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 ποτήρι κόκκινο …

Το μοσχαράκι στιφάδο είναι μια κλασική ελληνική συνταγή που θα σας θυμίσει τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Το μοσχαράκι στιφάδο είναι γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους
  • 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια (γλασέ)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τον τοματοπολτό και ανακατέψτε καλά.
  4. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης, το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  6. Προσθέστε αρκετό νερό να καλύψει τα υλικά και σιγοβράστε για 1,5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να είναι μαλακό και η σάλτσα να έχει δέσει.
  7. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή πουρέ.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;