Μετά το Πάσχα, πολλές φορές μένουν πασχαλινά αυγά που δεν έχουμε σκοπό να φάμε σκέτα. Αντί να τα αφήσετε να χαλάσουν και να καταλήξουν στα σκουπίδια, υπάρχουν δημιουργικοί και νόστιμοι τρόποι να τα εντάξετε σε διάφορες συνταγές. Ακολουθούν τέσσερις συνταγές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά με έξυπνο και νόστιμο τρόπο. …

Μετά το Πάσχα, πολλές φορές μένουν πασχαλινά αυγά που δεν έχουμε σκοπό να φάμε σκέτα. Αντί να τα αφήσετε να χαλάσουν και να καταλήξουν στα σκουπίδια, υπάρχουν δημιουργικοί και νόστιμοι τρόποι να τα εντάξετε σε διάφορες συνταγές. Ακολουθούν τέσσερις συνταγές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά με έξυπνο και νόστιμο τρόπο.

Σαλάτα με Βραστά Αυγά

Συστατικά:

  • 4 βραστά αυγά
  • 1 μαρούλι, κομμένο σε ροδέλες
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα βραστά αυγά σε τέταρτα.
  2. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε το μαρούλι, τα ντοματίνια, το αγγούρι και τις ελιές.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και τη φέτα.
  4. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε άμεσα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Συστατικά:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 βραστά αυγά
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο.
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο παραλληλόγραμμο.
  4. Τοποθετούμε τα βραστά αυγά στη μέση και τυλίγουμε τον κιμά γύρω τους, δημιουργώντας ένα σφιχτό ρολό.
  5. Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε σε φέτες.

Μακαρονοσαλάτα με Αυγά

Συστατικά:

  • 300 γρ. μακαρόνια (π.χ. πένες ή φαρφάλες)
  • 4 βραστά αυγά, κομμένα σε κύβους
  • 150 γρ. καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τα αυγά, το ζαμπόν και την πιπεριά.
  3. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Καλύπτουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.

Τορτίγια με Αυγά και Πατάτες

Συστατικά:

  • 4 βραστά αυγά, κομμένα σε κύβους
  • 2 μεσαίες πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 αυγά, χτυπημένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα βραστά αυγά, σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα αυγά να πήξουν και να δημιουργηθεί μια ομοιογενής τορτίγια.
  4. Σερβίρουμε ζεστή με φρέσκο ψωμί.

Αυτές οι συνταγές αποτελούν υπέροχους τρόπους για να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν, μετατρέποντάς τα σε νόστιμα πιάτα που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;