Αυτά τα «φιλιά» μαρέγκας γίνονται συνδυάζοντας μίνι μαρέγκες με τη γέμιση της επιλογής σας. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη γέμιση κρέμας βατόμουρου ή δοκιμάστε λιωμένη σοκολάτα ή ακόμα και τυρόπηγμα λεμονιού. Υλικά 3 μεσαία ασπράδια αυγών 110g κρυσταλλική ζάχαρη 50g άχνη ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο δύο σταγόνες κόκκινο ή ροζ χρώμα τροφίμων Για τη …

Αυτά τα «φιλιά» μαρέγκας γίνονται συνδυάζοντας μίνι μαρέγκες με τη γέμιση της επιλογής σας. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη γέμιση κρέμας βατόμουρου ή δοκιμάστε λιωμένη σοκολάτα ή ακόμα και τυρόπηγμα λεμονιού.

Υλικά

  • 3 μεσαία ασπράδια αυγών
  • 110g κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50g άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
  • δύο σταγόνες κόκκινο ή ροζ χρώμα τροφίμων

Για τη γέμιση

  • 2 κουταλιές της σούπας διπλή κρέμα
  • 50g λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 25g σμέουρα, ψιλοκομμένα
  • 40g μαύρη σοκολάτα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας τυρόπηγμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • 150ml σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε τις μαρέγκες, προθερμαίνετε το φούρνο στους 120C ή 100C με αέρα. Στρώστε τα 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα καθαρό γυάλινο μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  3. Χτυπάμε τη ζάχαρη μια κουταλιά της σούπας μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, λείο και γυαλιστερό. Κοσκινίστε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια διπλώστε μέσα. Ρίξτε το ροδόνερο και το χρώμα τροφίμων.
  4. Τοποθετήστε κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα στα προετοιμασμένα ταψιά για να φτιάξετε περίπου 40 μικρές μαρέγκες. Ψήνουμε για 2 ώρες και μετά βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Για να φτιάξετε τη γέμιση με βατόμουρο, ζεστάνετε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέσα τα σμέουρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  6. Κάντε τις μαρέγκες φιλιά χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση βατόμουρο για να συνδυάσετε 2 μαρέγκες μαζί.
  7. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα ή τυρόπηγμα λεμονιού για να κολλήσετε τις μαρέγκες μεταξύ τους. Για τη σοκολάτα, λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα γυάλινο μπολ πάνω από ένα τηγάνι με βραστό νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά βουτάμε μια επίπεδη πλευρά από μια μαρέγκα στη σοκολάτα και στριμώχνουμε 2 μαρέγκες μαζί. Για το τυρόπηγμα λεμονιού, ανακατέψτε το τυρόπηγμα λεμονιού στη σαντιγί και χρησιμοποιήστε το για να συνδυάσετε τις μαρέγκες μαζί.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;