Θαλασσινή πέστροφα σερβίρεται με κρεμώδη σάλτσα κουνουπιδιού, αυγοτάραχο και τραγανή γαρνιτούρα από κουνουπίδι. Ελαφρύ αλλά γεμάτο γεύση! Συστατικά Για τη θαλάσσια πέστροφα 300–400ml φυτικό λάδι 2 φιλέτα θαλάσσιας πέστροφας (περίπου 80g το καθένα) αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Για τη σάλτσα 1 κουνουπίδι, τα φύλλα αφαιρούνται και ψιλοκομμένα 200ml γάλα πλήρες 200ml διπλή κρέμα πρέζα …

Θαλασσινή πέστροφα σερβίρεται με κρεμώδη σάλτσα κουνουπιδιού, αυγοτάραχο και τραγανή γαρνιτούρα από κουνουπίδι. Ελαφρύ αλλά γεμάτο γεύση!

Συστατικά

Για τη θαλάσσια πέστροφα

  • 300–400ml φυτικό λάδι
  • 2 φιλέτα θαλάσσιας πέστροφας (περίπου 80g το καθένα)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κουνουπίδι, τα φύλλα αφαιρούνται και ψιλοκομμένα
  • 200ml γάλα πλήρες
  • 200ml διπλή κρέμα
  • πρέζα αλάτι

Για το κουνουπίδι

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 30g ανάλατο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κεφάλι κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
  • 100g κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι φρέσκο ​​πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κομμάτια και ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αυγοτάραχο πέστροφας ή αυγοτάραχο σολομού, για το σερβίρισμα
  • άνηθος, για γαρνίρισμα

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε τη θαλάσσια πέστροφα, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 55C/45C Ανεμιστήρας. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα ταψί και το προθερμαίνουμε για 10 λεπτά.
  2. Αλατοπιπερώνετε την πέστροφα και τη βάζετε στο ταψί και στη συνέχεια τη βάζετε στο φούρνο για 30 λεπτά, γυρνώντας τη μέχρι τη μέση.
  3. Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε τη σάλτσα, βάζετε το κουνουπίδι, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Καλύψτε με ένα καπάκι ή καρτούς και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Για να φτιάξουμε το κουνουπίδι, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο και μόλις αφρίσει προσθέτουμε το σκόρδο και το κουνουπίδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά. Αποσύρουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τηγανητό κουνουπίδι, την κάπαρη, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και το λεμόνι μαζί.
  6. Σερβίρετε τη σάλτσα σε πιατέλα με την πέστροφα, στοιβάζετε το μείγμα με το κουνουπίδι και τελειώνετε με το αυγοτάραχο και τον άνηθο.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;