Αγκαλιάζοντας την ευκολία και τα οφέλη για την υγεία ενός air fryer, αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να απολαύσετε σπιτικά ντόνατς χωρίς την ταλαιπωρία του τηγανίσματος. Ιδανικά για μια γρήγορη απόλαυση ή ένα χαλαρό πρωινό, αυτά τα ντόνατς είναι ελαφριά, αφράτα και έτοιμα σε λίγα λεπτά. Συστατικά Για τη ζύμη: 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες …

Αγκαλιάζοντας την ευκολία και τα οφέλη για την υγεία ενός air fryer, αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να απολαύσετε σπιτικά ντόνατς χωρίς την ταλαιπωρία του τηγανίσματος. Ιδανικά για μια γρήγορη απόλαυση ή ένα χαλαρό πρωινό, αυτά τα ντόνατς είναι ελαφριά, αφράτα και έτοιμα σε λίγα λεπτά.

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πακέτο (7 γραμμάρια) μαγιά στιγμής
  • 120 ml ζεστό γάλα
  • 30 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επίστρωση:

  • 30 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
  3. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
  4. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  5. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την χτυπάμε και την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1cm.
  8. Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ ντόνατ ή ένα μεγάλο κουπάτ για μπισκότα και ένα μικρότερο για τις τρύπες, κόψτε σχήματα ντόνατ.
  9. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με λαδόκολλα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά.
  10. Προθερμάνετε τo air fryer στους 180°C.
  11. Τοποθετήστε τα ντόνατς σε μία στρώση στο καλάθι της φριτέζας (δουλέψτε σε παρτίδες εάν χρειάζεται).
  12. Μαγειρέψτε για περίπου 4 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τους λουκουμάδες και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  13. Όσο ψήνονται τα ντόνατς, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα ρηχό μπολ.
  14. Αλείψτε τους ζεστούς λουκουμάδες με λιωμένο βούτυρο και μετά βουτήξτε τους στο μείγμα κανέλας-ζάχαρης για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
  15. Σερβίρετε τα ντόνατς ζεστά για καλύτερη γεύση και υφή.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;