Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα με φρέσκιες αγκινάρες και κρεμώδες αβοκάντο είναι μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή για ένα συνοδευτικό αλλά και κυρίως γεύμα με υλικά της άνοιξης. Υλικά: 2 μεγάλες αγκινάρες 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πορτοκάλι, ξυμένο και κομμένο σε φέτες Λίγα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα Λίγο παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι και …

Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα με φρέσκιες αγκινάρες και κρεμώδες αβοκάντο είναι μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή για ένα συνοδευτικό αλλά και κυρίως γεύμα με υλικά της άνοιξης.

Υλικά:

  • 2 μεγάλες αγκινάρες
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι, ξυμένο και κομμένο σε φέτες
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • Λίγο παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Αφαιρέστε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις αγκινάρες με το αβοκάντο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  3. Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω στη σαλάτα.
  4. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  5. Αφήστε την ανοιξιάτικη σαλάτα για να αναμειχθούν τα αρώματα για μερικά λεπτά πριν σερβίρετε.
  6. Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια όμορφη σαλατιέρα ή σε μεμονωμένα πιάτα, δίνοντας έμφαση στο χρώμα και στη φρεσκάδα των υλικών.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;