Αυτή η τάρτα ροδάκινου συνδυάζει τη φρεσκάδα του ροδάκινου με τη δροσερή γεύση της μέντας και του λεμονιού, δημιουργώντας ένα αναζωογονητικό και λαχταριστό γλυκό για την άνοιξη. Υλικά: 1 φύλλο ζύμης τάρτας 4-5 ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες Λίγες φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα Φλούδα από ένα λεμόνι, τριμμένη 1/2 φλ. ζάχαρη 2 κ.σ. κορν φλάουρ Σιρόπι …

Αυτή η τάρτα ροδάκινου συνδυάζει τη φρεσκάδα του ροδάκινου με τη δροσερή γεύση της μέντας και του λεμονιού, δημιουργώντας ένα αναζωογονητικό και λαχταριστό γλυκό για την άνοιξη.

Υλικά:

  • 1 φύλλο ζύμης τάρτας
  • 4-5 ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Λίγες φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
  • Φλούδα από ένα λεμόνι, τριμμένη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Σιρόπι μέντας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάστε το φύλλο ζύμης σε μια τάρτα.
  2. Ανακατέψτε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη φλούδα λεμονιού.
  3. Ρίξτε το μείγμα των ροδάκινων πάνω στο φύλλο ζύμης.
  4. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει και τα ροδάκινα να μαλακώσουν.
  5. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε. Εάν επιθυμείτε, προσθέστε λίγο σιρόπι μέντας πάνω από την τάρτα ροδάκινου πριν το σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;