Οι σουπιές με πατάτες προσφέρουν ένα νόστιμο πιάτο που παντρεύει την τρυφερότητα των θαλασσινών με τη γήινη γεύση της πατάτας. Ιδανική για ένα ζεστό δείπνο ή ένα ιδιαίτερο γεύμα το Σαββατοκύριακο, αυτή η συνταγή υπόσχεται να ταξιδέψει τους γευστικούς σας κάλυκες σε ένα απολαυστικό ταξίδι μέσα από απλές, αλλά βαθιές γεύσεις. Συστατικά: Για τις σουπιές: …

Οι σουπιές με πατάτες προσφέρουν ένα νόστιμο πιάτο που παντρεύει την τρυφερότητα των θαλασσινών με τη γήινη γεύση της πατάτας. Ιδανική για ένα ζεστό δείπνο ή ένα ιδιαίτερο γεύμα το Σαββατοκύριακο, αυτή η συνταγή υπόσχεται να ταξιδέψει τους γευστικούς σας κάλυκες σε ένα απολαυστικό ταξίδι μέσα από απλές, αλλά βαθιές γεύσεις.

Συστατικά:

Για τις σουπιές:

  • 500 γραμμάρια σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης

Για τις πατάτες:

  • 600 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σοτάροντας μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν.
  2. Προσθέστε τις λωρίδες σουπιών στο τηγάνι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται αδιαφανείς.
  3. Ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για μερικά λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά.
  5. Ενώ οι σουπιές σιγοβράζουν, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.
  6. Ρίξτε τις πατάτες σε κύβους με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο (αν χρησιμοποιείτε) μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
  7. Απλώνουμε τις πατάτες σε μία στρώση σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Ανακινήστε το τηγάνι μέχρι τη μέση του ψησίματος για να ροδίσει ομοιόμορφα.
  8. Μόλις ψηθούν και οι σουπιές και οι πατάτες, ανακατέψτε τις απαλά μαζί ή σερβίρετε τις σουπιές πάνω από ένα κρεβάτι με τις ψητές πατάτες για μια όμορφη παρουσίαση.
  9. Ελέγξτε το καρύκευμα και προσαρμόστε ανάλογα με τη γεύση.
  10. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με μια πλευρά φρέσκου, τραγανού ψωμιού για να απορροφήσει τη γευστική σάλτσα από τις σουπιές. Ένα ελαφρύ, τραγανό λευκό κρασί συμπληρώνει τέλεια το γεύμα, ενισχύοντας τις λεπτές γεύσεις των θαλασσινών.

Απολαύστε τις πολυτελείς σουπιές με πατάτες, ένα πιάτο που περικλείει υπέροχα την ουσία του φαγητού από τη θάλασσα στο τραπέζι, με κάθε μπουκιά να σας φέρνει πιο κοντά στις ακτές από όπου προέρχεται.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;