5 υλικά είναι όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτά τα απλά ταρτάκια τσένταρ με κόκκινο κρεμμύδι. Είναι τόσο εύκολα και κάνουν την τέλεια επιλογή για πικνίκ τώρα που ανοίγει ο καιρός. Συστατικά 320g έτοιμο φύλλο ζαχαροπλαστικής για κρούστα 1 αυγό 150ml κρέμα γάλακτος 100g ώριμο τσένταρ, τριμμένο 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές …

5 υλικά είναι όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτά τα απλά ταρτάκια τσένταρ με κόκκινο κρεμμύδι. Είναι τόσο εύκολα και κάνουν την τέλεια επιλογή για πικνίκ τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Συστατικά

  • 320g έτοιμο φύλλο ζαχαροπλαστικής για κρούστα
  • 1 αυγό
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 100g ώριμο τσένταρ, τριμμένο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C στον αέρα.
  2. Ανοίξτε το φύλλο ζύμης και κόψτε έξι γύρους με ένα κόφτη 10–11cm (φυλάξτε τα στολίδια για χρήση σε άλλη συνταγή).
  3. Χρησιμοποιήστε τους γύρους ζύμης για να στρώσετε μια φόρμα για μάφινς με έξι τρύπες (θα κυματίζει στα πλαϊνά) και τρυπήστε τις βάσεις με ένα πιρούνι. Τσαλακώστε έξι τετράγωνα χαρτί ψησίματος και χρησιμοποιήστε το για να στρώσετε στις θήκες για τάρτες. Γεμίζουμε με φασόλια ή ρύζι και ψήνουμε για 8 λεπτά. Αφαιρέστε το χαρτί και τα φασόλια και στη συνέχεια ψήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη.
  4. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε σε μια κανάτα το αυγό και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε το τυρί και το κόκκινο κρεμμύδι στις θήκες και μετά ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα των αυγών.
  5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γέμιση και να δέσει. Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 5 λεπτά πριν το ανασηκώσετε προσεκτικά.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;