Το γλυκό κουταλιού καρυδάκι είναι μια απόλαυση, ιδανική για εκείνες τις στιγμές που χρειάζεστε ένα γρήγορο σνακ ή γλυκό. Τα καρύδια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και γεμάτα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών. Αυτή η συνταγή μετατρέπει τα απλά καρύδια σε μια γλυκιά, τραγανή απόλαυση με μια νότα ζεστασιάς από κανέλα, καθιστώντας τα ένα ακαταμάχητο γλυκό.
Συστατικά:
- 200 γραμμάρια καρύδια
- 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 ml νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C. Απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί και τα φρυγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν ελαφρώς πιο σκούρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.
- Προσθέστε την κανέλα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Προσθέστε τα καβουρδισμένα καρύδια στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί πλήρως με το μείγμα ζάχαρης.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα της ζάχαρης και να καλύψει πλήρως τα καρύδια.
- Απλώστε τα επικαλυμμένα καρύδια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, προσέχοντας να μην ακουμπούν το ένα το άλλο.
- Αφήνουμε τα καρύδια να κρυώσουν εντελώς. Θα γίνουν τραγανά όσο κρυώνουν.
- Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!