Η Χαρίσα προσθέτει ένα υπέροχο καπνιστό μπαχαρικό στην λεπτή γεύση του λευκού ψαριού σε αυτό το πιάτο, ενώ η επικάλυψη με πλιγούρι προσθέτει μια υγιεινή τραγανή γεύση. Συστατικά 2 μέτριες-μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα 1 πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 2εκ. σπρέι μαγειρικού λαδιού με λίγες θερμίδες 75g πλιγούρι 20g …

Η Χαρίσα προσθέτει ένα υπέροχο καπνιστό μπαχαρικό στην λεπτή γεύση του λευκού ψαριού σε αυτό το πιάτο, ενώ η επικάλυψη με πλιγούρι προσθέτει μια υγιεινή τραγανή γεύση.

Συστατικά

  • 2 μέτριες-μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 1 πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 2εκ.
  • σπρέι μαγειρικού λαδιού με λίγες θερμίδες
  • 75g πλιγούρι
  • 20g κουκουνάρι
  • 1 λεμόνι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο χοντροκομμένο
  • 2 x 200g φιλέτα λευκού ψαριού χωρίς πέτσα, όπως μπακαλιάρος
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα χαρίσα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 160g μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C και στον αέρα. Βάζουμε τις ντομάτες και την πιπεριά σε ένα μικρό ταψί, ψεκάζουμε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε το πλιγούρι σε ένα μικρό τηγάνι με βραστό νερό για πέντε λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε το καλά σε ένα σουρωτήρι.
  3. Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε ένα μικρό στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και από τη μία κόβουμε τέσσερις λεπτές φέτες. Στύβουμε το ζουμί από το άλλο μισό.
  5. Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο. Προσθέστε το πλιγούρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κουκουνάρι, δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας κόλιανδρο και το χυμό λεμονιού (κρατήστε λίγο χυμό λεμονιού για σερβίρισμα). Καρυκεύουμε με πολύ μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Κάντε δύο κενά στο μείγμα του πλιγούρι και φωλιάστε το ψάρι μέσα σε αυτά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι κατά βούληση, αλείφουμε με την πάστα χαρίσα και από πάνω ρίχνουμε φέτες λεμονιού. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
  7. Βράστε το μπρόκολο στον ατμό μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  8. Μοιράζουμε το μείγμα ψαριού και πλιγούρι σε δύο πιάτα και το σκορπίζουμε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο. Στύβουμε από πάνω τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Προσθέστε το μπρόκολο στα πιάτα και σερβίρετε με γιαούρτι.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;