Ένα διαφορετικό Cheesecake που θα λατρέψεις και θα γίνει το γλυκό για κάθε περίσταση! Το λεμόνι με τα μούρα κάνουν έναν συναραστικό συνδυασμό! Συστατικά: 200 γρ κράκερ Γκράχαμ 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο 500 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο 150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη Ξύσμα από 1 λεμόνι Χυμό από 1 λεμόνι 200 γρ κρέμα γάλακτος 3 …

Ένα διαφορετικό Cheesecake που θα λατρέψεις και θα γίνει το γλυκό για κάθε περίσταση! Το λεμόνι με τα μούρα κάνουν έναν συναραστικό συνδυασμό!

Συστατικά:

  • 200 γρ κράκερ Γκράχαμ
  • 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 500 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 150 γραμμάρια ανάμεικτα μούρα (όπως φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα)
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C.
  2. Θρυμματίζουμε τα κράκερ Γκράχαμ σε ψίχουλα. Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα του cheesecake πάνω από την κρούστα. Λειάνετε την κορυφή με μια σπάτουλα.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να σφίξει σχεδόν το κέντρο.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  8. Πριν το σερβίρετε, βάλτε το cheesecake με ανάμεικτα μούρα και πασπαλίστε από πάνω ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;