Μια χορταστική αλλά υγιεινή χορταστική σούπα! Είναι ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα για να το πάρετε στη δουλειά, αλλά μπορεί και να καταψυχθεί σε μερίδες για να το έχετε σε αναμονή στην κατάψυξη. Υλικά 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι 80g πανσέτα, κομμένη σε κύβους 5mm σε κομμάτια 1 μεγάλο κρεμμύδι (περίπου 100g), ψιλοκομμένο 2 καρότα …

Μια χορταστική αλλά υγιεινή χορταστική σούπα! Είναι ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα για να το πάρετε στη δουλειά, αλλά μπορεί και να καταψυχθεί σε μερίδες για να το έχετε σε αναμονή στην κατάψυξη.

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
  • 80g πανσέτα, κομμένη σε κύβους 5mm σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (περίπου 100g), ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα (περίπου 200g), καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 μπαστουνάκια σέλινου (περίπου 150g), κομμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα θυμαριού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 400 γρ. ντομάτα κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • 250g κόκκινες φακές
  • 250g (περίπου ½ κεφάλι) λάχανο κινέζικου φύλλου ή λάχανο σαβαγιάρ, τριμμένο
  • μεγάλη χούφτα φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε την πανσέτα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το λίπος και το μπέικον να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό. Βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη, το ζωμό και τις ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέστε τις φακές και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων για να ανακατέψετε μερικώς τη σούπα, διατηρώντας μια αρκετά χοντρή υφή.
  4. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει ξανά, προσθέτουμε το λάχανο και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Ζεσταίνουμε ξανά την πανσέτα σε ένα μικρό τηγάνι ταυτόχρονα.
  5. Ανακατεύουμε τον μισό μαϊντανό στη σούπα και ρίχνουμε σε ζεστά μπολ. Σερβίρουμε αμέσως με την πανσέτα και τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;