Αυτή η σούπα με λευκά φασόλια και μπέικον, με 5 υλικά, είναι πολύ απλή στην παρασκευή της. Ιδανικό για ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.
Υλικά
- 150g καπνιστό μπέικον, κομμένο σε φαρδιά κομμάτια 1cm
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 800g κονσέρβα φασόλια κανελίνια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- Ζεστός ζωμός κοτόπουλου 1,2 λίτρα, φτιαγμένος από κύβους ζωμού
- 200g χόρτα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Τηγανίζουμε το μπέικον και το σκόρδο μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε τα φασόλια και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο που κάνουμε τον πουρέ πατάτας, θρυμματίζουμε ελαφρά τα φασόλια, φροντίζοντας μερικά να παραμείνουν ολόκληρα.
- Προσθέτουμε τα χόρτα και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, πριν τα βάλουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Σερβίρετε αμέσως.
Tips
Δοκιμάστε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη σούπα, ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο. Τα καρότα και οι πατάτες σε κύβους λειτουργούν καλά ή αλλάξτε τα χόρτα με πράσινα φασόλια που έχουν κοπεί σε μήκη 2 cm. Για να τονώσετε τις γεύσεις, προσθέστε αποξηραμένο δεντρολίβανο, μια πρέζα νιφάδες τσίλι ή πασπαλίστε λίγη τριμμένη παρμεζάνα πάνω από κάθε μπολ.
Καλή απόλαυση!