Το απλό vegan στιφάδο είναι τόσο εύκολο στην Παρασκευή και γεμάτο γεύση. Συστατικά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα 200g κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 200g σέλινο, κομμένο σε κύβους και φύλλα κρατημένα για γαρνίρισμα 200g κόκκινο πιπέρι, κομμένο σε κύβους 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα 2 κουταλιές …

Το απλό vegan στιφάδο είναι τόσο εύκολο στην Παρασκευή και γεμάτο γεύση.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 200g κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 200g σέλινο, κομμένο σε κύβους και φύλλα κρατημένα για γαρνίρισμα
  • 200g κόκκινο πιπέρι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα ανάμεικτα βότανα
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ ή απλό αλεύρι
  • 400γρ φασόλια κανελίνι από κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 300g κατεψυγμένα μπιζέλια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και την κόκκινη πιπεριά. Αλατοπιπερώνετε καλά και τηγανίζετε για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο, την πάπρικα και τα μυρωδικά και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  2. Μετρήστε 600ml ζεστό νερό σε μια κανάτα και θρυμματίστε τον κύβο ζωμού. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε στο τηγάνι μαζί με τα φασόλια και τον πελτέ ντομάτας. Αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Προσθέστε τον αρακά και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
  3. Σερβίρετε το στιφάδο σε μπολ και γαρνίρετε με λίγο από το κρατημένο φύλλο σέλινου, λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με μαύρο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;