Αυτή η λαχανόσουπα είναι μια καλή σούπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Με λάχανο σαβαγιάρ, πατάτα και πράσο, είναι χορταστική. Σερβίρετε με φρυγανιές και τυρί για ένα χορταστικό γεύμα. Συστατικά Για τη σούπα 4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 4 …

Αυτή η λαχανόσουπα είναι μια καλή σούπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Με λάχανο σαβαγιάρ, πατάτα και πράσο, είναι χορταστική. Σερβίρετε με φρυγανιές και τυρί για ένα χορταστικό γεύμα.

Συστατικά

Για τη σούπα

  • 4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες τσίλι
  • 1 μικρό κεφάλι λάχανο Σαβοΐας, χοντροκομμένο
  • 4 πράσα baby κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 900ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

Για τα τυριά τοστ

  • 8 φέτες μπαγκέτα
  • 8 φέτες ώριμο τσένταρ

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε τη σούπα, ζεστάνετε το λάδι σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το αλάτι και τις νιφάδες τσίλι. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο, το πράσο και την πατάτα και ρίχνουμε τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να αρχίσουν να σπάνε.
  3. Για να φτιάξετε τα τυριά τοστ, προθερμάνετε τη σχάρα. Τοποθετούμε τις φέτες μπαγκέτας στο ταψί του γκριλ και τις σκεπάζουμε με το τυρί. Ψήστε μέχρι να αφρατέψει και να ροδίσει.
  4. Σερβίρετε τη ζεστή σούπα σε μπολ με τις τυροπυρωμένες φρυγανιές στο πλάι.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;