Τα σπιτικά σκωτσέζικα αυγά είναι ένας κόσμος μακριά από τις αγορασμένες εκδόσεις. Αξίζουν τον κόπο για μια ξεχωριστή απόλαυση για πικνίκ. Συστατικά 4 μεγάλα αυγά 275g λουκάνικο κρέας 1 κουταλάκι φρέσκο ​​θυμάρι 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 125g αλεύρι απλό, καρυκευμένο με αλάτι …

Τα σπιτικά σκωτσέζικα αυγά είναι ένας κόσμος μακριά από τις αγορασμένες εκδόσεις. Αξίζουν τον κόπο για μια ξεχωριστή απόλαυση για πικνίκ.

Συστατικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 275g λουκάνικο κρέας
  • 1 κουταλάκι φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 125g αλεύρι απλό, καρυκευμένο με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 125g τριμμένη φρυγανιά
  • φυτικό λάδι, για βαθύ τηγάνισμα

Μέθοδος

  1. Τοποθετούμε τα αυγά, ακόμα με το τσόφλι τους, σε ένα τηγάνι με κρύο αλατισμένο νερό.
  2. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για ακριβώς εννέα λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε και κρυώνουμε τα αυγά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και μετά ξεφλουδίζουμε.
  4. Ανακατέψτε το κρέας του λουκάνικου με το θυμάρι, το μαϊντανό και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε καλά με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  5. Χωρίστε το μείγμα κρέατος λουκάνικου στα τέσσερα και ισιώστε το καθένα σε μια καθαρή επιφάνεια σε οβάλ μήκους περίπου 12,5 εκ. και 7,5 εκ.στο πιο φαρδύ σημείο του.
  6. Τοποθετήστε το καρυκευμένο αλεύρι σε ένα πιάτο και, στη συνέχεια, ρίξτε κάθε βρασμένο αυγό στο αλεύρι.
  7. Τοποθετήστε το καθένα σε ένα οβάλ κρέας λουκάνικου και στη συνέχεια τυλίξτε το κρέας λουκάνικου γύρω από κάθε αυγό. Βεβαιωθείτε ότι η επικάλυψη είναι λεία και καλύπτει πλήρως κάθε αυγό.
  8. Βουτήξτε κάθε αυγό με επικάλυψη λουκάνικου στο χτυπημένο αυγό, τυλίγοντας μέχρι να καλυφθεί τελείως, στη συνέχεια βυθίστε και κυλήστε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά για να καλυφθεί εντελώς.
  9. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, μέχρι να ροδίσει μια τριμμένη φρυγανιά και να πάρει χρώμα.
  10. Τοποθετήστε προσεκτικά κάθε αυγό σκωτσέζικο στο καυτό λάδι και τσιγαρίστε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό και το κρέας του λουκάνικου να ψηθεί εντελώς.
  11. Αφαιρούμε προσεκτικά από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  12. Σερβίρετε κρύο.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;