Λάχανο κόκκινο ανεβασμένο σε νέα ύψη νοστιμιάς - μαγειρεμένο σε κρασί και κρέμα με αλμυρό μπέικον. Χρησιμοποιήστε λάχανο Savoy, ή ακόμα και cavolo nero! Συστατικά 1 λάχανο Σαβοΐας, ξεφλουδισμένο και τριμμένο 110g καπνιστό ραβδωτό μπέικον, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο 55g βούτυρο 85ml ξηρό λευκό κρασί 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας …

Λάχανο κόκκινο ανεβασμένο σε νέα ύψη νοστιμιάς – μαγειρεμένο σε κρασί και κρέμα με αλμυρό μπέικον. Χρησιμοποιήστε λάχανο Savoy, ή ακόμα και cavolo nero!

Συστατικά

  • 1 λάχανο Σαβοΐας, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 110g καπνιστό ραβδωτό μπέικον, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 55g βούτυρο
  • 85ml ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσποροι
  • 2 κουταλιές της σούπας crème fraîche
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το κρασί και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε απαλά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  3. Προσθέστε τους σπόρους μάραθου, τον μαϊντανό και την κρέμα φραίσ και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;