Αφεθείτε στις αισθήσεις σας στον πλούσιο και βελούδινο κόσμο του Red Velvet Cake, ενός κλασικού επιδόρπιου που αιχμαλωτίζει με την υγρή υφή, τους διακριτικούς υποτόνους κακάο και τη ζωηρή κατακόκκινη απόχρωση. Αυτό το απολαυστικό γλυκό είναι μια τέλεια αρμονία γεύσεων, συνδυάζοντας τη γλυκύτητα της κρυσταλλικής ζάχαρης, τον πλούτο της σκόνης κακάο και την υγρασία που …

Αφεθείτε στις αισθήσεις σας στον πλούσιο και βελούδινο κόσμο του Red Velvet Cake, ενός κλασικού επιδόρπιου που αιχμαλωτίζει με την υγρή υφή, τους διακριτικούς υποτόνους κακάο και τη ζωηρή κατακόκκινη απόχρωση. Αυτό το απολαυστικό γλυκό είναι μια τέλεια αρμονία γεύσεων, συνδυάζοντας τη γλυκύτητα της κρυσταλλικής ζάχαρης, τον πλούτο της σκόνης κακάο και την υγρασία που προσδίδει το βουτυρόγαλα και το φυτικό έλαιο. Αυτό το Red Velvet Cake είναι μια γιορτή κομψότητας και γεύσης, καθιστώντας το μια ακαταμάχητη απόλαυση για κάθε περίσταση. Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι γαστρονομικής απόλαυσης καθώς φέρνετε τη μαγεία του σπιτικού Red Velvet Cake στο τραπέζι σας.

Συστατικά:

  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 10 γρ κακάο σε σκόνη
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 240 ml φυτικό λάδι
  • 240 ml βουτυρόγαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινη χρωστική τροφίμων (προσαρμόστε ανάλογα με την προτίμηση)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών.
  2. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέστε το φυτικό λάδι, το βουτυρόγαλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα τροφίμων στο μείγμα αυγού-ζάχαρης. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.
  6. Μοιράστε το κουρκούτι ομοιόμορφα ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ.
  7. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο.
  8. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Για το τυρί κρέμα:

Συστατικά:

  • 225 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 115 g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 450 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρεμώδη.
  2. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη σε παρτίδες, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το frosting να γίνει λείο και αφράτο.
  4. Μόλις κρυώσουν τελείως τα κέικ, απλώστε μια στρώση κρέμα τυριού frosting πάνω από μια στρώση κέικ.
  5. Τοποθετήστε τη δεύτερη στρώση κέικ από πάνω και παγώστε την κορυφή και τις πλευρές ολόκληρου του κέικ με το υπόλοιπο τυρί κρέμα.
  6. Διακοσμήστε όπως θέλετε και απολαύστε τη λαχταριστή σπιτική σας τούρτα Red Velvet!

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;