Το κέικ καρότου με τζίντζερ και καρύδια είναι μια ανατροπή στο κλασικό κέικ, ούτε πολύ γλάσο, ούτε πολύ γλυκό. Τέλεια συνδυασμένο με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Υλικά Για το κέικ 200g απλό αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ ¼ κουταλάκι του …

Το κέικ καρότου με τζίντζερ και καρύδια είναι μια ανατροπή στο κλασικό κέικ, ούτε πολύ γλάσο, ούτε πολύ γλυκό. Τέλεια συνδυασμένο με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.

Υλικά

Για το κέικ

  • 200g απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 175g μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200ml φυτικό λάδι, συν επιπλέον για άλειμμα
  • 200g καρότα, ξεφλουδισμένα και χοντροτριμμένα
  • 100g κομμάτια καρυδιού, χοντροκομμένα, συν επιπλέον για διακόσμηση
  • 75g κρυσταλλωμένο τζίντζερ, ψιλοκομμένο, συν επιπλέον για διακόσμηση

Για το γλάσο

  • 100g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 100g ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη αν γίνει σβόλος
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 100g τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίζα τζίντζερ χοντροτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Λαδώνουμε τα πλαϊνά και στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας για κέικ 20εκ. με χαρτί ψησίματος.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη διττανθρακική σόδα, το αλεσμένο τζίντζερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ.
  3. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το λάδι σε ένα άλλο μεγάλο μπολ μέχρι να ανακατευτούν εντελώς και μετά προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού. Σε αυτό το στάδιο το μείγμα μπορεί να φαίνεται ανησυχητικά σκληρό, αλλά τα καρότα θα το χαλαρώσουν. Χτυπάμε τα καρότα και μετά ρίχνουμε τα καρύδια και το κρυσταλλωμένο τζίντζερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα.
  4. Ρίχνουμε με κουτάλι στο έτοιμο ταψί. Μην ανησυχείτε αν φαίνεται ότι δεν έχετε αρκετό κουρκούτι, καθώς το κέικ θα φουσκώσει καλά καθώς ψήνεται. Απλώνουμε την κορυφή και ψήνουμε για 45-55 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το κέικ θα σφίξει και θα ροδίσει από πάνω, θα αρχίσει να συρρικνώνεται από τις άκρες της φόρμας και θα βγει ένας δοκιμαστής κέικ με λίγα ψίχουλα κολλημένα πάνω του. Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί της.
  5. Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε το γλάσο, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μαζί και όταν ενωθούν, χτυπάμε μέσα το κορν φλάουρ και μετά το μισό τυρί κρέμα. Μόλις ενσωματωθεί, χτυπάμε το υπόλοιπο μισό. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε, γιατί το γλάσο θα τρέξει πολύ. Στύβουμε το χυμό από το τριμμένο τζίντζερ στο μπολ και ανακατεύουμε, πετάξτε τη σάρκα του τζίντζερ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως, βγάζουμε το γλάσο από το ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Χτυπήστε για λίγο για να βεβαιωθείτε ότι είναι ομαλό. Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα του και το τοποθετούμε σε πιατέλα ή βάση για κέικ. Απλώνουμε από πάνω το γλάσο, στροβιλίζοντάς το λίγο και μετά πασπαλίζουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο καρύδι και κρυσταλλωμένο τζίντζερ.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;