Λάτρης όλων των cheesecakes, σε κάθε εκδοχή τους, το συγκεκριμένο ούτε το είχα φάει ούτε το είχα ακούσει. Πρέπει να πω ότι είναι πολύ εύκολο για να γίνει. Δεν υπάρχει κρούστα. Το δύσκολο πράγμα είναι να μάθετε να το βγάζετε από το φούρνο όταν αισθάνεστε ότι δεν έχει ψηθεί καλά. Υλικά Για το cheesecake 600g …

Λάτρης όλων των cheesecakes, σε κάθε εκδοχή τους, το συγκεκριμένο ούτε το είχα φάει ούτε το είχα ακούσει. Πρέπει να πω ότι είναι πολύ εύκολο για να γίνει. Δεν υπάρχει κρούστα. Το δύσκολο πράγμα είναι να μάθετε να το βγάζετε από το φούρνο όταν αισθάνεστε ότι δεν έχει ψηθεί καλά.

Υλικά

Για το cheesecake

  • 600g πλήρες τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175g ζάχαρη άχνη
  • 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300ml κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 25g κορν φλάουρ
  • βατόμουρα ή άλλα μούρα, για να σερβίρετε

Για τη σάλτσα

  • 15g σκληρά καθαρά σφαιρίδια γλυκόριζας
  • 90g ζάχαρη άχνη
  • πρέζα ψιλό θαλασσινό αλάτι (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Βγάζετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20εκ. και ένα ρολό χαρτί ψησίματος. Ξεδιπλώστε ένα μακρύ κομμάτι από το ρολό και όταν φανεί ότι έχετε αρκετό για να στρώσετε το ταψί με μια προεξοχή 5–7 cm, κόψτε το και πιέστε το μέσα στο ταψί και προς τα κάτω. Τώρα ξανακάντε το ίδιο με ένα δεύτερο κομμάτι, τοποθετώντας το κάθετα στο πρώτο, έτσι ώστε η φόρμα να είναι εντελώς γραμμωμένη. Σπρώξτε και αυτό το κομμάτι προς τα κάτω και μην ανησυχείτε για πιέτες, πτυχές και ρυτίδες. αυτό είναι το look.Τοποθετήστε κάτι βαρύ στη φόρμα για να κρατήσει το χαρτί στη θέση του, όσο συνεχίζετε με το μείγμα cheesecake.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα ανεξάρτητο μίξερ με το επίπεδο εξάρτημα για αυτό, αλλά μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μπολ, ξύλινο κουτάλι και δύναμη στους αγκώνες. Πρώτα χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να είναι ελαφρύ και λείο. Χτυπήστε για αρκετή ώρα, σίγουρα όχι κάτω από 2 λεπτά και θα ήταν τουλάχιστον 5 λεπτά με το χέρι. Είναι απολύτως απαραίτητο το τυρί κρέμα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε.
  3. Χτυπάμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, περιμένοντας να ενσωματωθούν το καθένα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Όταν ανακατευτούν όλα, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας όλη την ώρα. Μόλις ενσωματωθεί και αυτή, μπορείτε να επιβραδύνετε λίγο το μίξερ και ρίξετε κορν φλάουερ. Μετά να χτυπήσετε το αλάτι, ακολουθούμενο από το κορν φλάουρ, ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά. Βγάζετε το μπολ από το μίξερ, ξύνετε τα πλαϊνά με μια σπάτουλα σιλικόνης και ανακατεύετε καλά.
  4. Αδειάζετε στη στρωμένη φόρμα (αφαιρώντας ό,τι έχετε τοποθετήσει μέσα, προφανώς), φροντίζοντας να μην έχει μείνει μείγμα cheesecake στο μπολ. Χτυπήστε την φόρμα στην επιφάνεια εργασίας περίπου πέντε φορές για να απαλλαγείτε από τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  5. Τοποθετείστε στο φούρνο και ψήστε για 50 λεπτά, μέχρι το cheesecake να ροδίσει από πάνω, ακόμη και να ροδίσει κατά τόπους και να φουσκώσει, σαν πυκνό σουφλέ. Ωστόσο, θα είναι ακόμα πολύ τρελό. Ήταν γραφτό να γίνει. Θα νομίζετε ότι δεν έχει ψηθεί καλά, αλλά θα συνεχίσει το μαγείρεμα καθώς κρυώνει και θα πρέπει ούτως ή άλλως να έχει ένα μαλακό σύνολο.
  6. Μεταφέρετε το ταψί σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει. Θα βυθιστεί λίγο στη μέση, αλλά κι αυτό είναι μέρος της παραδοσιακής του εμφάνισης. Πιστεύω ότι είναι αρκετά δροσερό για να το φάτε μετά από 3 ώρες, αν και μπορεί να χρειαστεί να το αφήσετε για λίγο ακόμα. Αν θέλετε να το παγώσετε στο ψυγείο, κάντε το, αλλά όχι για περισσότερο από 30 λεπτά.
  7. Φτιάξτε τη σάλτσα γλυκόριζας μόλις βγει το cheesecake από τον φούρνο. Εάν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να κονιοποιήσετε πρώτα τα σφαιρίδια γλυκόριζας. Τοποθετήστε τη γλυκόριζα σε μια μικρή κατσαρόλα με 300ml νερό. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η γλυκόριζα, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να τη βοηθήσετε να λιώσει. Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να φύγει με φουσκάλες μέχρι να μειωθεί στα 150ml, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά αν φαίνεται ότι βράζει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 20 λεπτά. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, αν χρησιμοποιείτε, και αφήστε το να κρυώσει. Θα έχει την υφή ενός σιροπιού, που στην πραγματικότητα είναι. Μεταφέρετε σε κανάτα σερβιρίσματος.
  8. Πριν σερβίρετε, ξεκουμπώστε και σηκώστε τα πλαϊνά της φόρμας προς τα πάνω και μακριά και στη συνέχεια ανασηκώστε το cheesecake με τις άκρες του χαρτιού. Τοποθετήστε το σε μια σανίδα και ξεφλουδίστε το χαρτί πίσω. Πάρτε το έτσι, ρουστίκ όμορφο, στο τραπέζι, μαζί με τα βατόμουρα και το ακόμα πιο μαύρο σιρόπι γλυκόριζας. Απλώς περιχύστε λίγο τις φέτες cheesecake καθώς τις μοιράζετε, επιτρέποντας στους σκληροπυρηνικούς λάτρεις της γλυκόριζας να ρίξουν περισσότερες κουταλιές καθώς τρώνε.

Tip:

Σε αντίθεση με τα περισσότερα cheesecakes, αυτό δεν χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο όλη τη νύχτα πριν το φάτε. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει, αν και μπορείτε να το αφήσετε εκεί για λίγο, όχι περισσότερο από 30 λεπτά, πριν το φάτε. Επιλέξτε λοιπόν μια μέρα που θα μπορείτε να το φτιάξετε το απόγευμα για το δείπνο της ίδιας μέρας.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;