Η παντζαρόσουπα με φέτα δεν έχει μόνο ένα υπέροχο χρώμα αλλά είναι και νόστιμη. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη βότκα για την κλασική εμπειρία. Συστατικά 3-4 μεσαία παντζάρια (περίπου 500-600gr), τριμμένα χοντροκομμένα ή κομμένα σε μικρά κυβάκια 500gr ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη 1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της …

Η παντζαρόσουπα με φέτα δεν έχει μόνο ένα υπέροχο χρώμα αλλά είναι και νόστιμη. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη βότκα για την κλασική εμπειρία.

Συστατικά

  • 3-4 μεσαία παντζάρια (περίπου 500-600gr), τριμμένα χοντροκομμένα ή κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 500gr ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 500ml ζωμός (το βόειο κρέας είναι καλύτερο, αλλά το κοτόπουλο ή τα λαχανικά θα κάνουν καλή δουλειά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 125gr φέτα

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C και αέρα.
  2. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις κομμένες ντομάτες. Ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν πολτός. Αφαιρέσετε το δέρμα και τα κουκούτσια.
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το παντζάρι και το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Σιγοβράζουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια.
  5. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, μεταφέρετε τη σούπα στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  6. Μοιράζουμε την παντζαρόσουπα με φέτα σε ζεστά μπολ και θρυμματίζουμε λίγη φέτα σε κάθε μπολ. Σερβίρουμε με ψωμί.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;