Η Πέρκα με σάλτσα βουτύρου λεμονιού είναι μια απλή αλλά απίστευτα γευστική συνταγή. Τα φιλέτα πέρκας βυθίζονται ελαφρά σε αλεύρι και τηγανίζονται σε καφέ βούτυρο και σερβίρονται με ένα στυμμένο λεμόνι . Σερβίρετε με το αγαπημένο σας ρύζι, μια απλή σαλάτα ή το αγαπημένο σας συνοδευτικό λαχανικών. Αυτή η συνταγή θα βγάλει 4 μερίδες σε …

Η Πέρκα με σάλτσα βουτύρου λεμονιού είναι μια απλή αλλά απίστευτα γευστική συνταγή. Τα φιλέτα πέρκας βυθίζονται ελαφρά σε αλεύρι και τηγανίζονται σε καφέ βούτυρο και σερβίρονται με ένα στυμμένο λεμόνι . Σερβίρετε με το αγαπημένο σας ρύζι, μια απλή σαλάτα ή το αγαπημένο σας συνοδευτικό λαχανικών. Αυτή η συνταγή θα βγάλει 4 μερίδες σε περίπου 25 λεπτά.

Υλικά:

Για την Πέρκα:

  • 4 φιλέτα πέρκα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες για γαρνίρισμα
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα βουτύρου λεμονιού:

  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τη σάλτσα βουτύρου λεμονιού. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει, αλλά προσέχουμε να μην ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε την κάπαρη αν τη χρησιμοποιείτε. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά για να μειωθεί ελαφρώς.
  4. Μόλις μειωθεί η σάλτσα, χτυπήστε με το σύρμα τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να γίνει λεία και ελαφρώς η σάλτσα. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι. Κρατήστε τη σάλτσα ζεστή σε χαμηλή φωτιά όσο μαγειρεύετε την πέρκα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της πέρκας και από τις δύο πλευρές.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε τα φιλέτα της πέρκας στο τηγάνι, με το δέρμα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το ψάρι να ροδίσει και να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
  8. Ενώ μαγειρεύετε την πέρκα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές φέτες λεμονιού στο τηγάνι για επιπλέον γεύση.
  9. Μόλις ψηθεί η πέρκα, τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  10. Ρίξτε την έτοιμη σάλτσα βουτύρου λεμονιού πάνω από την ψημένη πέρκα.
  11. Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και επιπλέον φέτες λεμονιού.
  12. Σερβίρετε αμέσως. Συνδυάζεται υπέροχα με λαχανικά στον ατμό, ρύζι ή φρέσκια σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;