Η τάρτα Bakewell είναι ένα παραδοσιακό βρετανικό επιδόρπιο γνωστό για τον απολαυστικό συνδυασμό μιας βάσης ζαχαροπλαστικής με κρούστα από βούτυρο, γέμιση αμύγδαλου frangipane και μια στρώση μαρμελάδας βατόμουρου. Αυτή η κλασική απόλαυση προέρχεται από την πόλη Bakewell στο Derbyshire της Αγγλίας και την απολαμβάνουν για γενιές. Υλικά 1 ζύμη ζαχαροπλαστικής FRANGIPANE 350 γρ αμύγδαλα ολόκληρα …

Η τάρτα Bakewell είναι ένα παραδοσιακό βρετανικό επιδόρπιο γνωστό για τον απολαυστικό συνδυασμό μιας βάσης ζαχαροπλαστικής με κρούστα από βούτυρο, γέμιση αμύγδαλου frangipane και μια στρώση μαρμελάδας βατόμουρου. Αυτή η κλασική απόλαυση προέρχεται από την πόλη Bakewell στο Derbyshire της Αγγλίας και την απολαμβάνουν για γενιές.

Υλικά

  • 1 ζύμη ζαχαροπλαστικής FRANGIPANE
  • 350 γρ αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα
  • 250 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα ποιότητας
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα σε νιφάδες
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Πρώτα από όλα, φτιάχνουμε και κρυώνουμε τη ζύμη και στη συνέχεια στρώνουμε μια φόρμα τάρτας με χαλαρό πάτο 28 εκ. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, μετά βγάζουμε τη θήκη ζαχαροπλαστικής από την κατάψυξη και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Χαμηλώστε το φούρνο στους 170°C.
  4. Για να φτιάξετε το frangipane, χτυπήστε τα ολόκληρα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να έχετε μια λεπτή σκόνη και βάλτε τα σε ένα μπολ. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και κρεμώδη και μετά τα προσθέτουμε στα αμύγδαλα.
  5. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Διπλώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς.
  6. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω από τη ζύμη ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε από πάνω το παγωμένο μείγμα frangipane και πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
  7. Ψήνουμε την τάρτα για 40 λεπτά ή μέχρι το μείγμα αμυγδάλου να γίνει σφιχτό και χρυσαφί εξωτερικά αλλά να είναι ακόμα απαλό στη μέση.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και μετά σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;