Αυτές οι εύκολες βάφλες σοκολάτας είναι ιδανικές για να ικανοποιήσουν τη λιγούρα σας για σοκολάτα για πρωινό ή ως ένα απολαυστικό επιδόρπιο. Είναι εύκολες στην παρασκευή τους και απαιτούν λίγα μόνο βασικά υλικά. Είτε τις απολαμβάνετε με μια μπάλα παγωτό, φρέσκα μούρα ή λίγο σάλτσα σοκολάτας, αυτές οι βάφλες είναι βέβαιο ότι θα κάνουν επιτυχία. …

Αυτές οι εύκολες βάφλες σοκολάτας είναι ιδανικές για να ικανοποιήσουν τη λιγούρα σας για σοκολάτα για πρωινό ή ως ένα απολαυστικό επιδόρπιο. Είναι εύκολες στην παρασκευή τους και απαιτούν λίγα μόνο βασικά υλικά. Είτε τις απολαμβάνετε με μια μπάλα παγωτό, φρέσκα μούρα ή λίγο σάλτσα σοκολάτας, αυτές οι βάφλες είναι βέβαιο ότι θα κάνουν επιτυχία.

Υλικά:

  • 125gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25gr σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 50gr κρυσταλλική ζάχαρη
  • 10gr μπέικιν πάουντερ
  • 2gr αλάτι
  • 2gr στιγμιαίο καφέ σε σκόνη (προαιρετικό, αλλά ενισχύει τη γεύση σοκολάτας)
  • 200gr πλήρες γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 45gr ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 5gr εκχύλισμα βανίλιας
  • 50gr κομματάκια σοκολάτας (μαύρη ή ημίγλυκη)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας: Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Είναι απαραίτητο να το έχετε έτοιμο και ζεστό πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το κουρκούτι.
  2. Κοσκινίστε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σκόνη στιγμιαίου καφέ (αν χρησιμοποιείτε). Το κοσκίνισμα βοηθά στη διασφάλιση μιας πιο λείας ζύμης χωρίς σβόλους και κατανέμει ομοιόμορφα τα ξηρά συστατικά.
  3. Ανακατέψτε τα υγρά συστατικά: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το πλήρες γάλα, το αυγό, το λιωμένο ανάλατο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Ανακατεύουμε υγρά και ξηρά υλικά: Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. μερικά κομμάτια είναι καλά. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε σκληρές βάφλες.
  5. Προσθέστε τσιπς σοκολάτας: Διπλώστε απαλά τα κομματάκια σοκολάτας στο κουρκούτι. Τα κομματάκια σοκολάτας θα δημιουργήσουν τσιπς λιωμένης σοκολάτας στις βάφλες.
  6. Λιπάνετε το σίδερο για βάφλες: Λιπάνετε ελαφρά την προθερμασμένη βαφλιέρα σας με μαγειρικό σπρέι ή μικρή ποσότητα λιωμένου βουτύρου. Αυτό θα αποτρέψει το να κολλήσουν οι βάφλες.
  7. Μαγειρέψτε τις βάφλες: Ρίξτε αρκετή ζύμη ώστε να καλύψει τις σχάρες αλλά να μην ξεχειλίσει. Κλείνουμε το σίδερο και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, συνήθως για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι οι βάφλες να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.
  8. Σερβίρουμε: Αφαιρούμε προσεκτικά τις σοκολατένιες βάφλες από το σίδερο και τις σερβίρουμε αμέσως. Μπορείτε να τα προσθέσετε με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις, όπως σαντιγί, φρέσκα μούρα, σιρόπι σφενδάμου ή επιπλέον κομματάκια σοκολάτας.

Απολαύστε τις νόστιμες σπιτικές σοκολατένιες βάφλες σας!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;