To ριζότο κολοκύθας είναι εύκολο, νόστιμο και έχει "άρωμα" Halloween. Πλησιάζουμε σιγά σιγά στην τρομακτική γιορτή με αυτή τη συνταγή! Υλικά Για το ριζότο κολοκύθας 570ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 12 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 170g ρύζι arborio 250 γραμμάρια κολοκύθας ή βούτυρο κολοκύθας, σε μικρά …

To ριζότο κολοκύθας είναι εύκολο, νόστιμο και έχει “άρωμα” Halloween. Πλησιάζουμε σιγά σιγά στην τρομακτική γιορτή με αυτή τη συνταγή!

Υλικά

Για το ριζότο κολοκύθας

  • 570ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 170g ρύζι arborio
  • 250 γραμμάρια κολοκύθας ή βούτυρο κολοκύθας, σε μικρά κυβάκια
  • 50g βούτυρο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το τραγανό φασκόμηλο

  • 12-16 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Για γαρνίρισμα

φρέσκια παρμεζάνα ή χορτοφαγικό τυρί τρίψιμο σε στιλ παρμεζάνας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε τον ζωμό μέχρι σχεδόν να βράσει και μετά τον κρατάμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα με βαριά βάση τηγανίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά ακόμα.
  2. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά για λίγα δευτερόλεπτα για να καλυφθούν οι κόκκοι με λάδι, στη συνέχεια ρίξτε το ένα τρίτο του ζωμού και αφήστε να σιγοβράσει ελαφρά. Μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος ο ζωμός. Προσθέστε την κολοκύθα και λίγο ακόμα ζωμό και συνεχίστε να σιγοβράζετε απαλά μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
  3. Από εκεί και πέρα προσθέτουμε λίγο περισσότερο ζωμό, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και το ρύζι να είναι al dente (να έχει λίγη μπουκιά). Μπορεί να μην χρειάζεστε όλο το ζωμό, αλλά η υφή πρέπει να είναι χαλαρή και κρεμώδης.
  4. Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μικρό τηγάνι και τηγανίζουμε γρήγορα τα φύλλα φασκόμηλου μέχρι να γίνουν τραγανά – χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
  5. Ανακατεύουμε το βούτυρο στο ριζότο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Μοιράζουμε σε 4 μπολ και πασπαλίζουμε με λίγα τραγανά φύλλα φασκόμηλου πάνω από κάθε μερίδα. Βάλτε το τυρί και έναν τρίφτη στο τραπέζι για να σερβιριστούν οι καλεσμένοι σας.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;