Αυτά τα ελαφριά και αμυγδαλωτά αμαρέτι είναι τραγανά εξωτερικά και ελαφρώς λαστιχωτά εσωτερικά. Φτάξτε μια παρτίδα για βρώσιμα δώρα - μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για όμορφο φινίρισμα. Συστατικά 4 αυγά, μόνο ασπράδια (160g) 340g ζάχαρη άχνη 340g αλεσμένα αμύγδαλα 30ml λικέρ αμαρέτο βούτυρο, για άλειμμα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Σε …

Αυτά τα ελαφριά και αμυγδαλωτά αμαρέτι είναι τραγανά εξωτερικά και ελαφρώς λαστιχωτά εσωτερικά. Φτάξτε μια παρτίδα για βρώσιμα δώρα – μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για όμορφο φινίρισμα.

Συστατικά

  • 4 αυγά, μόνο ασπράδια (160g)
  • 340g ζάχαρη άχνη
  • 340g αλεσμένα αμύγδαλα
  • 30ml λικέρ αμαρέτο
  • βούτυρο, για άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Ανακατεύουμε απαλά τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Προσθέστε το λικέρ αμαρέτο και διπλώστε απαλά μέχρι να έχετε μια λεία πάστα.
  3. Τοποθετήστε λίγο χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και αλείψτε ελαφρά με βούτυρο. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, τοποθετήστε μικρούς σωρούς από το μείγμα σε απόσταση περίπου 2cm μεταξύ τους, καθώς θα διαστέλλονται κατά το μαγείρεμα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά σερβίρουμε ή αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;