Τα Spring rolls είναι ένα απολαυστικό ασιατικό ορεκτικό, με ένα τραγανό, λεπτό περιτύλιγμα γεμάτο με μείγμα φρέσκων λαχανικών και συχνά συνοδευόμενο από αλμυρές σάλτσες. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός τραγανών υφών και ζωντανών γεύσεων. Συστατικά 40g αποξηραμένα ασιατικά μανιτάρια 50g noodles φιδέ 200γραμμάρια κινέζικο λάχανο 1 καρότο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια Κομμάτι τζίντζερ 5εκ 1 κόκκινο τσίλι …

Τα Spring rolls είναι ένα απολαυστικό ασιατικό ορεκτικό, με ένα τραγανό, λεπτό περιτύλιγμα γεμάτο με μείγμα φρέσκων λαχανικών και συχνά συνοδευόμενο από αλμυρές σάλτσες. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός τραγανών υφών και ζωντανών γεύσεων.

Συστατικά

  • 40g αποξηραμένα ασιατικά μανιτάρια
  • 50g noodles φιδέ
  • 200γραμμάρια κινέζικο λάχανο
  • 1 καρότο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Κομμάτι τζίντζερ 5εκ
  • 1 κόκκινο τσίλι
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκο ταϊλανδέζικο βασιλικό, (30γρ.)
  • 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, (30γρ.)
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένα φιστίκια
  • 20ml σησαμέλαιο
  • 75γρ φύτρα φασολιών, (έτοιμα προς κατανάλωση)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 16 μεγάλα περιτυλίγματα Spring-roll, αποψυγμένα αν καταψυχθούν
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη πέντε μπαχαρικών
  • 1 λίτρο αραχιδέλαιο
  • γλυκιά σάλτσα τσίλι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα μανιτάρια σας σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, τα σκεπάζετε με ζεστό νερό και τα αφήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, βάζετε τα noodles σε ένα μεγάλο μπολ, τα σκεπάζετε με βραστό νερό και τα αφήνετε για 1 λεπτό. Στραγγίστε, ξεπλύνετε με κρύο νερό και μετά αφήστε το στην άκρη.
  2. Για τη γέμιση, ψιλοκόβουμε το λάχανο και καθαρίζουμε και ζουλιέν το καρότο. Προσθέστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με τα noodles.
  3. Κόβουμε το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών στη διαγώνιο και το προσθέτουμε στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα μέρη σε κορδέλες και κρατάμε για αργότερα.
  4. Ξεφλουδίστε και τρίψτε το τζίντζερ και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το τσίλι. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο μπολ με το τζίντζερ και το τσίλι.
  5. Θρυμματίζουμε τα φιστίκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το σησαμέλαιο, τα φασολάκια, τις σάλτσες σόγιας και στρειδιών και ανακατεύουμε καλά.
  6. Όταν είναι έτοιμα, στραγγίζουμε τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε στη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  7. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
  8. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα περιτύλιγμα με λεία πλευρά προς τα κάτω, σε μια καθαρή επιφάνεια σε σχήμα ρόμβου, με τη μία γωνία να δείχνει προς τα κάτω προς το μέρος σας. Πασπαλίστε λίγη από τη σκόνη των πέντε μπαχαρικών από πάνω και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα άλλο περιτύλιγμα από πάνω (το επιπλέον πάχος θα εμποδίσει τα ρολά να ανοίξουν κατά το μαγείρεμα).
  9. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση στην κάτω γωνία του διπλού περιτυλίγματος. Αλείψτε κάθε γωνία με το μείγμα κορν φλάουρ και μετά ξεκινήστε να τυλίγετε από κάτω. Όταν καλυφθεί η γέμιση, τραβήξτε τις γωνίες προς τα μέσα από κάθε πλευρά (για να σφραγίσετε τις άκρες καθώς προχωράτε). Συνεχίστε το ρολό μέχρι να καλυφθεί σφιχτά η γέμιση και μετά πιέστε για να σφραγιστεί η επάνω γωνία.
  10. Στρώνουμε το έτοιμο ρολό σε ένα μεγάλο ταψί και σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα. Συνεχίστε μέχρι να γεμίσετε όλα τα περιτυλίγματα.
  11. Ζεσταίνουμε το αραχιδέλαιο σε ένα μεγάλο γουόκ ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Για να ελέγξετε αν το λάδι είναι έτοιμο, ρίξτε ένα κομμάτι πατάτας. θα πρέπει να τσιτσιρίσει και να αρχίσει να χρυσίζει. Σε μικρές παρτίδες, χαμηλώνουμε προσεκτικά τα σπρίνγκ ρολς στο λάδι και τα τηγανίζουμε για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  12. Σερβίρετε με τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και τις κρατημένες κορυφές με φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;