Τόσο ευέλικτη, η εύκολη ισπανική τορτίγια ή αλλιώς ομελέτα, κάνει ένα νόστιμο brunch, μεσημεριανό, πικνίκ ή ελαφρύ δείπνο. Συστατικά 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες ½ κόκκινη πιπεριά, αφαιρούνται οι σπόροι, ψιλοκομμένη 225g πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες 1cm 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό …

Τόσο ευέλικτη, η εύκολη ισπανική τορτίγια ή αλλιώς ομελέτα, κάνει ένα νόστιμο brunch, μεσημεριανό, πικνίκ ή ελαφρύ δείπνο.

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κόκκινη πιπεριά, αφαιρούνται οι σπόροι, ψιλοκομμένη
  • 225g πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες 1cm
  • 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι με βαριά βάση με διάμετρο περίπου 20εκ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το πιπέρι και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε απαλά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθούν οι πατάτες. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σκουπίστε το τηγάνι.
  3. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα αυγά στο μπολ με το ψημένο μείγμα.
  4. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα πλαϊνά, το πάνω μέρος και η βάση να ροδίσει ελαφρά. Όταν σταθεροποιηθεί η μέση, σύρετε προσεκτικά σε ένα πιάτο.
  5. Βάλτε το τηγάνι πάνω από την ομελέτα και αναποδογυρίστε για να ψηθεί και η άλλη πλευρά για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει παντού. Μόλις ψηθεί, σύρετε σε πιατέλα για να σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;