Τα στριφτάρια τυριού είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και ιδιαίτερα νόστιμη! Αποτελεί υπέροχο μεζέ για μπύρα! Αν θέλω επιπλέον πικάντικη γεύση, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα ή πιπέρι καγιέν. Συστατικά 375g σφολιάτα αλεύρι σκέτο, για το πασπάλισμα 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 100g ώριμο τσένταρ, τριμμένο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 14 φέτες μπέικον καλής ποιότητας 1 αυγό, …

Τα στριφτάρια τυριού είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και ιδιαίτερα νόστιμη! Αποτελεί υπέροχο μεζέ για μπύρα! Αν θέλω επιπλέον πικάντικη γεύση, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα ή πιπέρι καγιέν.

Συστατικά

  • 375g σφολιάτα
  • αλεύρι σκέτο, για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 100g ώριμο τσένταρ, τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 14 φέτες μπέικον καλής ποιότητας
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση

1.Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

2.Ανοίγετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πάχους 0,5εκ.

3.Γυρίζετε τη ζύμη έτσι ώστε η πιο μακριά πλευρά να είναι στραμμένη προς το μέρος σας, απλώνετε τη μουστάρδα, πασπαλίζετε με το τυρί και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετήστε τα κομμάτια μπέικον πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα σε κάθε κομμάτι.

4.Κόβουμε τη ζύμη ανάμεσα σε κάθε φέτα μπέικον. Στρίψτε προσεκτικά κάθε κομμάτι ζύμης 4-5 φορές ώστε να μοιάζει με σγουρό καλαμάκι και μετά τοποθετήστε το στο ταψί.

5.Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθεί όλο το μπέικον. Αφήνουμε τις στρώσεις ζύμης στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

6.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

7.Βγάζουμε τα στριφτά από το ψυγείο και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.

8.Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200C και ψήνουμε τα στριφτά για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά η ζύμη και να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;