Απλά ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο που είναι έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά. Αυτή η συνταγή κάνει δύο γενναιόδωρες μερίδες ή τρία ελαφρύτερα γεύματα. Είναι επίσης πολύ εύκολο να διπλασιαστεί. Συστατικά 150g ζυμαρικά, κάθε είδους 150g μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες ή ½ …

Απλά ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο που είναι έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά. Αυτή η συνταγή κάνει δύο γενναιόδωρες μερίδες ή τρία ελαφρύτερα γεύματα. Είναι επίσης πολύ εύκολο να διπλασιαστεί.

Συστατικά

  • 150g ζυμαρικά, κάθε είδους
  • 150g μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες ή ½ μικρό κρεμμύδι, πολύ λεπτοκομμένο
  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 120g το καθένα), κομμένα σε κομμάτια περίπου 3cm
  • καλή πρέζα αποξηραμένα νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 100ml διπλή κρέμα
  • ½ μικρό λεμόνι, μόνο ψιλοτριμμένο ξύσμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Γεμίζουμε στο μισό ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 7–12 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τρία λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος των ζυμαρικών, προσθέτουμε το μπρόκολο στο νερό και μαγειρεύουμε με τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ή το κρεμμύδι σε φέτες για 1-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέστε τα κομμάτια σολομού και το τσίλι, και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό, γυρίζοντας τον σολομό 3-4 φορές. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών (περίπου 100ml).
  4. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε τον σολομό για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά (προσθέτουμε επιπλέον νερό αν πήξει πολύ η σάλτσα.) Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα επιστρέφουμε στο τηγάνι. Προσθέστε την κρεμώδη σάλτσα σολομού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρά.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;