Τα πράγματα που κάνουμε σε καθημερινή βάση δεν προέρχονται από ένα εγχειρίδιο που μας λέει τι είναι λάθος και τι σωστό. Κάνουμε αυτά τα πράγματα επειδή τα έχουμε συνηθίσει ή επειδή τα είδαμε να τα κάνει κάποιος άλλος, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, αλλάζοντας μερικά βήματα.
Τοποθετήστε τα αυγά μέσα στο ψυγείο στα χαρτοκιβώτια τους και όχι στην πόρτα του ψυγείου
Η θήκη αυγών στην πόρτα του ψυγείου δεν είναι ιδανική γιατί είναι το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου και ανοιγοκλείνει συνεχώς, κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα των αυγών. Σύμφωνα με ειδικούς στην ασφάλεια των τροφίμων, υπάρχει σωστός τρόπος αποθήκευσης προϊόντων. Τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος και μέσα στα χαρτοκιβώτια τους. Ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία του ψυγείου και της κατάψυξης.
Βάλτε τα ξυραφάκια σας κάπου όπου δεν τα φτάνει η υγρασία
Μην αφήνετε το ξυράφι στο μπάνιο ή σε οποιαδήποτε άλλη υγρή περιοχή γιατί θα αναπτυχθούν βακτήρια πάνω του και ο χάλυβας δεν ταιριάζει καλά με την υγρασία. Διατηρήστε το στεγνό και μακριά από το μπάνιο για να βεβαιωθείτε ότι δεν σκουριάζει και ότι θα διαρκέσει πολύ.
Τοποθετήστε κάθε φέτα ψωμί σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα και τοποθετήστε την στην κατάψυξη
Για να διατηρήσετε το ψωμί φρέσκο για εβδομάδες, τοποθετήστε τις φέτες σε μια ξεχωριστή πλαστική σακούλα, στη συνέχεια αφαιρέστε όλο τον αέρα και κλείστε τη καλά. Ο αέρας και η υγρασία δεν θα μπορούν πλέον να εισέλθουν και να προκαλέσουν την ανάπτυξη μούχλας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην κατάψυξη και θα διαρκέσει έως και 3 μήνες ή περισσότερο.
Για να κρατήσει περισσότερο το κερί, κόψτε ελαφρά το φυτίλι
Τα μακριά φυτίλια από κερί δημιουργούν μια μεγάλη φλόγα που εξαντλεί γρήγορα το κερί, αλλά αν κόβετε τη μύτη κάθε τόσο, θα δημιουργήσει μια μικρή φωτιά που θα αρκεί για να διατηρήσει το δωμάτιο να μυρίζει όμορφα, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί πολύ κερί για μελλοντική χρήση. Αυτό θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το γυάλινο δοχείο αφού τελειώσει το κερί.
Ψεκάστε τα τηγάνια σας με λάδι για να γεμίσετε τους πόρους και να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα
Είναι κρίσιμο να ψεκάσετε ένα νέο τηγάνι με λάδι. Απλώστε το λάδι γύρω από τις άκρες του και μετά τοποθετήστε το στο φούρνο μέχρι η φωτιά να αφήσει το τηγάνι να απορροφήσει το λάδι. Στη συνέχεια, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και σκουπίστε το περιττό λάδι από το τηγάνι αφού κρυώσει. Αυτό επιτρέπει στο λάδι να γεμίσει τα κενά και τους πόρους του τηγανιού, έτσι θα έχει μια ομοιόμορφη επιφάνεια μαγειρέματος. Όταν μαγειρεύετε, τα πράγματα δεν θα κολλάνε πια.
Ποια από αυτές τις τεχνικές πιστεύετε ότι είναι η πιο αποτελεσματική;