Αυτά τα υγιεινά κεφτεδάκια σιγοβράζονται σε μια πλούσια κόκκινη σάλτσα γεμάτη με πιπεριές και ντομάτες και τη ζεστασιά της καπνιστής πάπρικας. Σερβίρετε με μαγειρεμένο καστανό ρύζι, κινόα ή ανάμεικτη σαλάτα. Συστατικά Για τα κεφτεδάκια 400g άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (5% λιπαρά) 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας γαλλική μουστάρδα 1 γεμάτη κουταλάκι του γλυκού …

Αυτά τα υγιεινά κεφτεδάκια σιγοβράζονται σε μια πλούσια κόκκινη σάλτσα γεμάτη με πιπεριές και ντομάτες και τη ζεστασιά της καπνιστής πάπρικας. Σερβίρετε με μαγειρεμένο καστανό ρύζι, κινόα ή ανάμεικτη σαλάτα.

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 400g άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (5% λιπαρά)
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας γαλλική μουστάρδα
  • 1 γεμάτη κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ανάμεικτα βότανα
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Για την σάλτσα ντομάτας και κόκκινης πιπεριάς

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το άλειμμα
  • 3 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 450g τοματοχυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C με αέρα. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά του κεφτέ και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Πλάθετε το μείγμα σε περίπου 25 μικρούς, συμπαγείς κεφτέδες. Τοποθετήστε τους κεφτέδες στο ταψί και ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, βάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε ήπια φωτιά για 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τον τοματοχυμό, αλατοπιπερώστε και στη συνέχεια προσθέστε την πάπρικα και ζεστάνετε για 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέστε τις πιπεριές, τις ντομάτες και το δεντρολίβανο, ανακατέψτε, στη συνέχεια σκεπάστε το τηγάνι και σιγοβράστε απαλά για 15 λεπτά.
  6. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε για 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Σερβίρετε ζεστό με καστανό ρύζι ή κινόα και ανάμεικτη σαλάτα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;