Παίρνουμε την κλασική μεσογειακή τρίχρωμη σαλάτα αλλά με αγγούρι αντί για μοτσαρέλα και προσθέτουμε κοτόπουλο. Συστατικά 3 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου, ξεφλουδισμένα, αποστεωμένα, κομμένα στη μέση οριζόντια και κομμένα σε λεπτές λωρίδες 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες ½ λεμόνι, μόνο χυμός ½ αγγούρι 18 ντομάτες baby plum, κομμένες στη μέση κατά μήκος …

Παίρνουμε την κλασική μεσογειακή τρίχρωμη σαλάτα αλλά με αγγούρι αντί για μοτσαρέλα και προσθέτουμε κοτόπουλο.

Συστατικά

  • 3 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου, ξεφλουδισμένα, αποστεωμένα, κομμένα στη μέση οριζόντια και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • ½ λεμόνι, μόνο χυμός
  • ½ αγγούρι
  • 18 ντομάτες baby plum, κομμένες στη μέση κατά μήκος

Για το dressing

  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο πράσινο πέστο βασιλικού
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαφριά μαγιονέζα
  • ½ λεμόνι, μόνο χυμός
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 25g κουκουνάρι, φρυγανισμένο
  • μικρή σαλάτα
  • φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, βάζετε το πέστο, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενωθούν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά. Αν είναι δυνατόν, το αφήνουμε να μαριναριστεί για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
  2. Τοποθετήστε τις φέτες αβοκάντο σε ένα ξεχωριστό μπολ, περιχύστε με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε έτσι ώστε το αβοκάντο να καλυφθεί πλήρως.
  3. Κόψτε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού για να αφαιρέσετε και πετάξτε τους σπόρους και στη συνέχεια ξεφλουδίστε χρησιμοποιώντας έναν καθαριστή πατάτας. Κόψτε σε φέτες σε σχήμα μισοφέγγαρου και τακτοποιήστε τα σε στρώσεις με τις φέτες αβοκάντο, τις μισές τομάτες και το κοτόπουλο πέστο. Αλατοπιπερώνουμε. (Αν το συναρμολογήσετε πριν, μην προσθέσετε αλάτι μέχρι λίγο πριν το σερβίρετε.)
  4. Σκορπίστε πάνω από το καβουρδισμένο κουκουνάρι, τη μικροσαλάτα και τα φύλλα βασιλικού για να τελειώσετε.

Tip 1: Το κοτόπουλο αναμειγνύεται καλύτερα στο dressing μια μέρα μπροστά για να αφεθούν οι γεύσεις, ενώ η σαλάτα πρέπει να είναι φρέσκια την ημέρα.

Tip 2: Η μικροσαλάτα είναι όπως ακούγεται – μίνι φύλλα όμορφα και γεμάτα γεύση. Αν δεν μπορείτε να πιάσετε τη μικροσαλάτα, τότε μια σακούλα με ανάμεικτα φύλλα σαλάτας ή ακόμα και νεροκάρδαμο θα ήταν μια καλή εναλλακτική.

Tip 3: Καταψύξτε το φρέσκο πέστο που περίσσεψε και χρησιμοποιήστε το μέσα σε ένα μήνα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;