Ένα πολυτελές milkshake είναι ένα σούπερ διασκεδαστικό ρόφημα ή επιδόρπιο. Επιλέξτε ανάμεσα σε πλούσια μαύρη σοκολάτα, φράουλα ή μια απλή βανίλια. Συστατικά Για το σιρόπι σοκολάτας 50g μαύρη σοκολάτα (70% στερεά κακάο), ψιλοκομμένη 1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη Για το σιρόπι φράουλας 100g αποφλοιωμένες φράουλες, κομμένες στα τέσσερα 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη …

Ένα πολυτελές milkshake είναι ένα σούπερ διασκεδαστικό ρόφημα ή επιδόρπιο. Επιλέξτε ανάμεσα σε πλούσια μαύρη σοκολάτα, φράουλα ή μια απλή βανίλια.

Συστατικά

Για το σιρόπι σοκολάτας

  • 50g μαύρη σοκολάτα (70% στερεά κακάο), ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη

Για το σιρόπι φράουλας

  • 100g αποφλοιωμένες φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για το milkshake

  • 250ml γάλα, είτε πλήρες είτε ημιαποβουτυρωμένο
  • 200g καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα ή παγωτό βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας σαντιγί διπλή κρέμα ή κονσέρβα σαντιγί (χωρίς ζάχαρη)

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε το σιρόπι σοκολάτας, βάζετε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για να φτιάξετε το σιρόπι φράουλας, βάζετε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Τοποθετήστε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι φράουλες και να διαλυθεί η ζάχαρη. Περάστε μέσα από ένα κόσκινο σε μια κανάτα, πιέζοντας τα φρούτα για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον πολτό της φράουλας.
  3. Για να φτιάξετε το μιλκσέικ, ανακατέψτε το γάλα και το παγωτό μέχρι να ομογενοποιηθούν, χρησιμοποιώντας είτε ένα μπλέντερ σε μια κανάτα είτε ένα μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού περιχύστε το μισό από το σιρόπι της επιλογής σας (αν χρησιμοποιείτε) στο εσωτερικό κάθε ποτηριού και μοιράστε το milkshake στα ποτήρια. Περιχύνουμε με σαντιγί και το υπόλοιπο σιρόπι και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή δροσερή απόλαυση!!!!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;