Αιχμαλωτίστε όλες τις υπέροχες φρέσκες γεύσεις των καλοκαιρινών φρούτων σε αυτό το υπέροχο trifle με μούρα. Συστατικά 1 x 135g πακέτο ζελέ βατόμουρου ή φράουλας 170g έτοιμο ελβετικό ρολό γεμιστό με μαρμελάδα 5 κουταλιές της σούπας κρέμα σέρι 75g βατόμουρα 100g σμέουρα 150g φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση Για την κρέμα 300ml γάλα 300ml …

Αιχμαλωτίστε όλες τις υπέροχες φρέσκες γεύσεις των καλοκαιρινών φρούτων σε αυτό το υπέροχο trifle με μούρα.

Συστατικά

  • 1 x 135g πακέτο ζελέ βατόμουρου ή φράουλας
  • 170g έτοιμο ελβετικό ρολό γεμιστό με μαρμελάδα
  • 5 κουταλιές της σούπας κρέμα σέρι
  • 75g βατόμουρα
  • 100g σμέουρα
  • 150g φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση

Για την κρέμα

  • 300ml γάλα
  • 300ml διπλή κρέμα
  • 1 λοβό βανίλιας, κομμένο, χωρίς τους σπόρους
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών ελευθέρας βοσκής
  • 75g άχνη ζάχαρη

Για την επικάλυψη

  • 10g αμύγδαλα σε νιφάδες
  • 300ml διπλή κρέμα

Μέθοδος

  1. Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά δεν το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει.
  2. Κόβουμε το ελβετικό ρολό σε 12 ίσες φέτες και τις τακτοποιούμε πάνω από τη βάση και λίγο προς τα πάνω στις πλευρές ενός γυάλινου μπολ. Βάλτε τις υπόλοιπες φέτες στη μέση του μπολ.
  3. Ρίξτε με κουτάλι το σέρι πάνω από τις φέτες του ελβετικού ρολού και αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Σκορπίζουμε τα φρούτα πάνω από το μουλιασμένο ρολό. Περιχύνουμε τα φρούτα με το έτοιμο ζελέ. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες.
  4. Εν τω μεταξύ, για την κρέμα, ρίξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι μέτριας βαριάς βάσης. Προσθέστε τον λοβό βανίλιας και τους σπόρους και μετά σιγά σιγά βράστε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να εμποτιστεί για 15 λεπτά. Αφαιρούμε και πετάμε τον λοβό βανίλιας.
  5. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το νερό σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά και μετά το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ανακατέψτε σταδιακά το ζεστό μείγμα γάλακτος και κρέμας στο μείγμα αυγών και ζάχαρης μέχρι να ομογενοποιηθεί. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  7. Μαγειρέψτε για περίπου 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η κρέμα να πήξει αρκετά ώστε να καλύψει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
  8. Ανακατέψτε το μείγμα κορν φλάουρ και μετά ανακατέψτε γρήγορα στην κρέμα. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμη, ή μέχρι να γίνει πολύ πηχτή και λεία η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  9. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ που τοποθετείται πάνω από ένα δεύτερο μπολ γεμάτο με παγωμένο νερό. Καλύψτε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη για να μην σχηματιστεί πέτσα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει η κρέμα.
  10. Όταν κρυώσει η κρέμα, αφαιρέστε και πετάξτε τη μεμβράνη. Ανακατέψτε την κρέμα μερικές φορές και στη συνέχεια αδειάστε απαλά πάνω στο ζελέ.
  11. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρά η κρέμα.
  12. Για την επικάλυψη, φρυγανίστε ελαφρά τα αμύγδαλα σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν (κρατάτε τα αμύγδαλα να κινούνται συχνά γύρω από το τηγάνι για να μην καούν). Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  13. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσουμε το σύρμα. Ρίξτε με κουτάλι τη σαντιγί πάνω από την κρέμα, ξεκινώντας από τα πλαϊνά του μπολ πριν προχωρήσετε στη μέση. Σκορπίζουμε πάνω από τα αμύγδαλα, σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
  14. Για να σερβίρετε, ρίξτε το trifle με κουτάλι σε μπολ σερβιρίσματος και φάτε αμέσως.

Καλή επιτυχία και απολαύστε το trifle με μούρα!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;