Ένα εύκολο καπνιστό χάλουμι μπιφτέκι που θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε τα μπιφτέκια για πάντα. Φτιάξτε το για ένα μπάρμπεκιου με λαχανικά ή για ένα γρήγορο δείπνο με φίλους.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο, σκουπισμένα και αφαιρεμένα τα κοτσάνια
- 200g τυρί χαλούμι, σε χοντρές φέτες
- 2 ψωμάκια μπριός, κομμένα στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο αγγούρι
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 λάιμ, μόνο χυμός
- 4 κουταλιές της σούπας χούμους
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε χοντρές φέτες
- 4 φύλλα μαρουλιού romaine, χονδρικά σχισμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή ένα μπάρμπεκιου. Αλείφουμε με το μισό λάδι τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε καλά. Τοποθετήστε τα στο ταψί ή στο μπάρμπεκιου και μαγειρέψτε για 6 με 8 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα στη μέση του ψησίματος.
- Εν τω μεταξύ, αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι τις φέτες χαλούμι και την κομμένη πλευρά των ψωμιών μπριός. Μαγειρέψτε για 2 με 3 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν ελαφρά.
- Ανακατεύουμε μαζί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι και τον δυόσμο με το χυμό λάιμ και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Για να στήσετε τα burgers, βάζετε ένα μανιτάρι στο κάτω μισό μπριός και απλώνετε πάνω από το χούμους. Από πάνω ρίχνουμε την ντομάτα σε φέτες, το μαρούλι και το χαλούμι. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι το κρεμμύδι και τη ντομάτα, κάνουμε σάντουιτς με το καπάκι μπριός και τρώμε αμέσως.
Tip: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ψωμάκια μπριός, τότε τα κανονικά ψωμάκια για burger θα λειτουργήσουν επίσης καλά με αυτή τη συνταγή.
Καλή απόλαυση!